středa 31. října 2012

Darren Shan : Upírův pomocník


Název: Upírův pomocník
Série: Darenn Shan
Díl: 2
Autor: Darren Shan
Nakladatelství: Albatros
Anotace: 
Druhý díl klukovských upířích hororů. Aby mohl Darren zachránit svého spolužáka, kterého kousla jedovatá cirkusová pavoučice, musí vyhledat jejího cvičitele pana Hroozleyho. To však je ve skutečnosti upír Vur Horston. Darrenově prosbě vyhoví a Steva zachrání, z Darrena však udělá polovičního upíra a svého pomocníka. Co všechno Darren vedle Horstona zažije se dočte v tomto druhém díle. Tato kniha obsahuje v závěru upoutávku na další dramatické pokračování Krvavé chodby.



Moje hodnocené obálky: 3/5
Moje hodnocení: 4/5



Můj názor: 
Sum11+041_largePo prvním díle jsem téhle sérii zabouchla dveře a na další díly se nechystala. Nelíbil se mi styl a ani nápad. Když jsem v knihovně udělala i druhý díl tak jsem si řekla, že to ještě zkusím. Bála jsem se nejhoršího, ale zase jsem si řekla, že když díl rozečtu tak ho aspoň dočtu. Ze začátku jsem se u knihy nudila a prostě mi nešla k chuti.  Pak se v knize objevil Evra a já jsem si knihu začala užívat. Byla jsem zvědavá, co se stane dál. Kniha mě opravdu překvapila, byla o dost lepší než jsem očekávala.
Už od malička nemám ráda hady a pavouky. Hadů se štítím a pavouci se mi nelíbí. Bylo pro mě opravdu těžké představovat si všechny možné stvůry.  Darren si udělal nového kamaráda Evru Fon. Byla to první věc, co mě také zarazila Evra Fon.. odkud? Naštěstí jsem nebyla jediná a ptalo se ho spoustu lidí.  Potom tu byl můj oblíbenec Sam. Miluju jméno Sam a když se pokouším psát nějaké povídky vždycky se tam objeví tohle jméno. 
Evra-von-cirque-du-freak-8559309-300-400_largeDarrena v jedné věci chápu. Pít krev lidem bych také opravdu nechtěla. On mohl umřít a proto jsem tam chtěla jít a přinutit ho se napít.  Také se tu objevil Ervé. Většího magora jsem v knížkách snad neviděla. Opravdu jsem ho podezírala od té chvíli, co se tam objevil. To jak mluvil, jak se choval.. dokonalý psychouš.
Přiznávám se, že obálka mě děsí.  Je hrozně záhadná a strašidelná a když jí držíte v rukou všímáte si všech maličkostí. Obálce dávám tři hvězdičky.  Knihy samotné jsem se také bála. Ona mě však nezklamala nýbrž mile překvapila a donutila si půjčit další díl. Knize samotné dávám čtyři hvězdičky. 

2 komentáře:

  1. Film úplne zbožňujem!
    Už sa snáď raz dostanem aj k tejto sérii 8)
    Vyzerá skvele!

    OdpovědětVymazat
  2. To mně se první díl líbil strašně moc, hned jsem se do něj zamilovala! <3 Film se mi tedy strašně příčil, protože tam shrnuli de facto tři knížky dohromady a vynechali spoustu podstatných informací, takže mě to zklamalo. Knížky vedou!
    Upírův pomocník byl taky fajn, ale dávám přednost 1., 4., 5., 6., 7. a 10. dílu! =D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.