sobota 27. října 2012

Princezniny deníky


Název : Princezniny deníky
Série: Princezniny deníky
Díl: 1
Autorka: Meg Cabot
Nakladatelství: Knižní klub
Anotace: Mia Thermopolisová je normální americká čtrnáctiletá dívka. Má stejné starosti jako ostatní děvčata v jejím věku — propadá z matiky, její matka chodí s jejím učitelem, je nešťastně zamilovaná, a pořád jí ne a ne narůst prsa. Jako by toho už tak nebylo dost, dozvídá se najednou zničehonic, že je princezna a dědička trůnu malého evropského knížectví. A teď jí teprve začínají problémy. Jak má tuto skutečnost utajit před svými kamarádkami, když jí do školy vozí limuzínou osobní ochranka a po vyučování musí brát hodiny princeznování u panovačné Grandmére? Proč nemůže být prostě zase jenom obyčejná Mia? K překvapení všech — a nejvíce jí samé — se ale ukáže, že Mia je pro roli princezny jako stvořená



Moje hodnocení obálky: 1/5
Moje hodnocení: 4/5 



Můj názor: 
Páni. Opravdu nevím, co o téhle knize říct. Snad jenom to, že se mi opravdu hodně líbila.  Doma mám asi sedmý díl této série a četla jsem jenom kousek. Moc mě to neoslovilo, protože přeci jenom začínat sérii šestým dílem je opravdová hloupost.
K mému překvapení máme v knihovně celou tuhle sérii takže jsem se rozhodla, že si ji přečtu. Nejdříve jsem chtěla zkusit první díl a potom si možná půjčím další díly. V půlce prvního dílu už jsem věděla, že se je opravdu musím přečíst. Všude jsem slyšela jak je Meg dobrá spisovatelka a já se styděla za to, že jsem si od ní nepřečetla ještě žádnou knížku.
Hlavní hrdinku Miu jsem si nadmíru oblíbila. Její vtipné hlášky, nápady a názory prostě jsem u knihy umírala smíchem.  Film jsem viděla před delší dobou, ale přesto jsem věděla o co v knize půjde. Počkat co?! Kniha byla opravdu jiná než film a podle mě i rozhodně lepší.
Jediné, co jsem na knize musela doslova přežít bylo to, že je psaná jako deník. Četla jsem už pár takových knih, ale mě tenhle styl prostě moc nesedí.

Moje nejoblíbenější postava z knihy: Mia Thermopolisová

Moje nejmíň oblíbená postava z knihy:  Oblíbila jsem si všechny postavy a dokonce i ty záporňáky :)

Humor: Na každý stránce!

Láska: Ale jo ta tam taky byla.

Film nebo kniha: Rozhodně kniha. Z filmu jsem moc pěkné pocity neměla a po přečtení knihy už se na něj asi nepodívám.

Obálka: Vážně?! Vidět obálku a nevědět, co je ta za knihu...... utekla bych hodně daleko.

Další díly: Určitě si je přečtu! Tahle kniha na mě udělala velký dojem takže po nich určitě brzo šáhnu.


Oblíbená věta:   Má tak modré oči, až to bolí.

2 komentáře:

  1. "četla" jsem ji snad jako 10-ti letá, moc jsem ji nechápala a tak jsem ji odložila. Ale asi po ní opět šáhnu, díky tvé recenzi. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa táto knižka tiež veľmi lúbila, len sa mi zato viacej lúbil film 8) mám tie filmy veľmi rada 8) práve preto som si knihu chcela prečítať 8)

    http://readandwatchlikeme.blogspot.cz/2012/09/dennik-princeznej-1.html

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.