středa 9. května 2012

Percy Jackson - Prokletí Titánů

Název : Prokletí Titánů
Série : Percy Jackson
Autor : Rick Riordan
Rok vydání : 2012
Počet stran : 336
Česká anotace : 
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa. Vezmeme tě s sebou, chceš?


Moje hodnocení obálky : 3/5
Moje hodnocení : 4/5

Můj názor : 
Mladý hrdina Percy je zase v ohrožení a tentokrát možná i ve smrtelném.Když se mu stratí jeho kamarádka Annabath tak se rozhodne ji hledat , ale podle proroctví nemůže jít sám. Jdou s ním dvě lovkyně jeho věrný přítel Grover a Thalia . Společně se vydávají na nebezpečnou cestu zachráni své přátele , bohyni a možná i celý svět.
Kniha se mi velmi líbila , měla velmi poutaví děj a četla se jedním dechem. Nechyběli tam napínavé okamžiky nebo různé zvraty.  Percyho jsem si zamilovala . Od knihy jsem toho moc nečekala a proto mě opravdu hrozně překvapila.
Percy je povahově trochu zbrklí a moc si nerozmýšlí to , co chce udělat. Za to jeho kamarád Grover je opatrný a dává si záležet na všem , co dělá. Zoe je Lovkyně a moc ráda jí nemá ,  u konce  mě hodně překvapila , ale prostě mi povahově nesedla.  Biancu  jsem si oblíbila hned byla taková nesobecká , milá a upřímná , vážně jsem si jí jako knižní postavu zamilovala. V knize se moc neobjevovala Anabeth , protože byla unesená to je jasný , ale když tam byla takhle málo tak jsem si jí oblíbila. Líbil se mi její styl boje nebo komunikace s Percym . Všechny postavy v knize byli dobře zpracované a líbili se mi.
V knize jsem nikdy neuměla odhadnou , co se v ten moment stane a proto mě to občas zaskočilo a byla jsem s toho no jak se říká " vyvedená z míry".
Obálka je velice zajímavá , ale nelíbí se mi a ani mě neodpuzuje. Nevím co si mám o ní myslet , ale když se na ní koukám delší dobu tak mi celá obálka k té knize pasuje. Teda až na tu hůlku nebo co to drží :)
Kniha byla vážně velmi zajímavá a chytila mě hned od začátku. Štvalo mě , že nevím kdy se co stane , ale tak to má být :) Knihu opravdu doporučuji těm kdo ji ještě nečetl , protože dělá velkou chybu :)
Fotka z filmu : Percy Jackson - Zloděj blesku ;)

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.