pondělí 9. července 2012

Hunger games - Aréna smrti

Název : Aréna smrti
Série : Hunger games
Autorka : Suzzane Collinsová
Nakladatelství : Fragment
Rok vydání : 2010
Počet stran : 328
Česká anotace : 
Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají...
V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život.
Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska... Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?

Moje hodnocení obálky : 4/5
Moje hodnocení : 5/5

Můj názor : 

 hunger games fashion hunger games art    Fashionable Hunger Games Fan Art   katniss everdeen the girl on fire by patsie 300x426Jsem hrozně ráda, že se mi konečně dostala do rukou kniha, která je velmi oblíbená u všech blogerek a blogerů. Knihu jsem četla na dvakrát pokaždé jsem se od ní nemohla odtrhnout a musela jsem prostě číst dál. HG na mě udělalo velmi příjemný dojem a jsem ráda, že jsem měla možnost si jí přečíst. Určitě si jí v budoucnu přečtu ještě několikrát, protože je to vážně skvělá.


Příběh se točí  kolem Katniss, která žije ve dvanáctém kraji. Katniss je velmi dobrá v lukostřelbě a společně s jejím kamarádem Hurikánem. Když přijde ten osudný den kdy se vybírají ti co se zúčastní Hladových her. Hurikán má v  losování 42x zapsané své jméno. Je velká šance že ho vyberou. Katniss a její sestra Primm se jdou zapsat a počkat až se začne. Primino jméno je poprvé zapsáno a Katniss ji uklidňuje, že ji nevyberou a  že je to malinká pravděpodobnost. Jenže se mýlila. Primm byla vylosována, ale Katniss to tak samozřejmě nenechala a přihlásila se jako dobrovolnice.

Z chlapců vyberou Peetu Mellarka. Katniss si podle jména nevybaví, ale podle tváře ano. Je to ten chlapec co po ní hodil chleba, když neměli doma co jíst. Když jsou oba dva v Kapitolu tak se připravují na přehlídku. Musí si sehnat co nejvíc sponzorů a proto se oba snaží ze všech svých sil. Potom oba chodí na výcvik, kde se učí jak přežít. Když nastává ten den kdy začínají Hladové hry všichni jsou netrpěliví a zvědaví kdo vyhraje letošní hry.  A tímto začíná napínavý příběh plný zvratů, vražd, milostných okamžiků a snahy zůstat na živu. Spoustu lidí zemře, ale ti nejlepší zůstanou...

 hunger games art    Fan Art Inspired by Safe & Sound from The Hunger Games Soundtrack   safe and sound  by syuusuke007 d4jytvp 300x245
Katniss jsem si velice oblíbila, jenže u konce mě zklamala. Celou dobu jsem si něco myslela a ono se to u konce zvrte. Asi se co nejdřív vrhnu do druhého dílu, protože tohle končí vážně hodně zajímavě. Peeta je prostě ůžašnej!! Opravdu jsem si ho zamilovala, ale je to chudák řeknu-li to takhle. Hurikána jsem si také oblíbila - svým způsobem. Určitě  u mě vyhrál Peeta. Primm mi lezla krkem. A to už od začátku já si prostě nemůžu pomoct.Cinna byl zase velmi příjemný a hodný. 


Obálka se mi líbí. Líbí se mi na ní reprodrozd je dobré, že je trošku vystouplý a že je žluty. Celá obálka je velmi hezky sladěná. Jsem ráda , že jsme nechali originální.  Myslím si, že je to pěkná obálka, ale viděla jsem i hezčí a proto jí dávám zasloužené čtyři hvězdičky.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Zakoupit můžete zde.




3 komentáře:

  1. V recenzi máš několik překlepů, ale jinak myslím, že se ti povedla a tvůj názor na Hunger games sdílím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle knížka a i celé série ee božííí...:D

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší kniha kterou dnes můžete koupit všem doporučuji. Zamilovala jsem si Kaatnis ale můj hrdinou je Peeta.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.