sobota 14. července 2012

Hunger games - Vražedná pomsta

Název: Vražedná pomsta
Série: Hunger games
Díl: 2
Autorka: Suzzanne Collinsová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 335
Rok vydání: 2010
Anotace: Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! 
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?


Moje hodnocení obálky : 4/5
Moje hodnocení : 4/5

Můj názor :

Druhý díl HG ve mne zanechal bouřlivé city. Z knihy jsem nebyla tak nadšená jako z prvního dílu, ale bylo to dobré. Na scéně se nám objevilo pár nových postav. Některé jsem si oblíbila méně některé více, ale u mě jako číslo jedna zůstává Peeta. Katniss mi v tomhle dílu někdy pila krev. Objevil se tam nově i Finnick .Četla jsem pár recenzí na tenhle díl a jak jsem zjistila tak si ho někdo oblíbil víc než Peetu, ale tohle u mě nehrozí, protože Peeta je BEST. Při  čtení knihy jsem nedávala moc velký pozor a pořád přemýšlela nad něčím jiným a proto jsem musela knihu na chvilku odložit než se to uklidní. Já když čtu tak se musím soustředit na text a ne přemýšlet o něčem, co s tím vůbec nesouvisí.


Druhý díl začíná tak jak první díl skončil. Peeta a Katniss se vrátili do svého 12 kraje. Katniss se chtěla vrátit ke svému starému životu a zapomenout ne Hladové hry. Jenže to ještě netuší, že se kraje bouří. Prezident Snow ji přijede navštívit a řekne ji, že jestli nebude do konce života hrát jak je do Peety šíleně zamilovaná tak za to zaplatí její rodina a její  "bratranec" Hurikán. Když byla totiž na Hladových hrách prohlásili, že je Hurikán její bratranec. Není divu, že tomu lidi uvěřili, protože jsou si s Katniss podobní. Když se Peeta a Katniss vrátí z Turné vítězů zjistí, že vzpoura, která je v pohybu není kvůli nim. 


Katniss mi občas pila krev a někdy opravdu hodně. Prostě mi nesedla tolik jako Peeta ♥. Peeta byl občas chudák, protože to jak se k němu Katniss chovala nebylo pěkné. Prezidenta Snowa jsem neměla ráda ani v prvním díla a nehodlala jsem s tím začínat ani teď. Prim se snažila pomáhat jak mohla a to se mi na ní líbilo. Hurikánovo chování mě úplně zaskočilo. To jak dal Katniss pusu bylo zvláštní a nelíbilo se mi to. Katniss chtěla aby se všechno vrátilo do starých kolejí, ale to se bohužel nestalo. Haytmich byl pořád ožralej a k němu nejde snad ani nic víc dodat. Od Fonnicka jsem toho čekala malinko víc, protože z něj bylo spoustu lidí úplně paf a já jsem očekávala něco víc. Ale i přesto jsem si ho oblíbila víc než Hurikána.

Obálka se mi líbí, protože je oranžovo-žluto-červená a tahle kombinace se mi velmi líbí. Obálka simbolizuje celou knihu velmi dobře a prostě k příběhu pasuje. Přiznám se, že u konce knihy jsem byla vážně hodně v šoku, protože takový konec jsem vážně nečekala a proto se těším až si budu moct přečíst i třetí díl z této úžasné série.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Zakoupit můžete zde.


1 komentář:

  1. Ano, třeba zrovna já si oblíbila víc Finnicka než Peetu... Peeta je ale vážně skvělej, kdo mi vadí, je Hurikán. TT_TT
    Jinak zrovna u tohohle dílu jsem málem omdlela z toho konce. Ještě že mám HG v kompletu a mohla jsem číst hned i třetí díl, jinak vážně nevím, co bych dělala.

    (Skřítek | http://nocni-skritek.blog.cz/)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.