sobota 22. prosince 2012

Finále


Název: Finále
Série: Zavržený
Díl: 4
Autorka: Becca Fitzzpatrick
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2012
Anotace:
Napínavý závěr ságy Zavržený a milostného příběhu mezi padlým andělem Patchem a dívkou Norou s výstižným názvem Finále. 
Nora si je svou láskou k Patchovi jistá víc než kdy předtím. I když z nich jejich rozdílný původ a osud může udělat nepřátele, Nora se k Patchovi nikdy nedokáže otočit zády. Nyní však musejí čelit dosud nejvážnější hrozbě. Překoná jejich láska širokou propast, která je dělí? Bude ještě možné znovu vybudovat to, co bylo zničeno? Nepřátelské strany jsou dané – ale na které z nich stojí Nora a na které Patch?



Moje hodnocení obálky: 5/5
Moje hodnocení: 5/5




První věta po dočtení knihy: OMG! To bylo tak sladký a dojemný!

Pozor! Recenze obsahuje spoilery na předchozí díly!!

Můj názor:

182158_106120699534270_1708858976_n_largeA tohle je už vážně poslední díl? *Fňuk* Já chci ví Patche, víc Nory a jejich vztahu! Nelituji konce ani celé knihy, protože byla prostě skvělá. Napínavé okamžiky, chvilkami jsem chtěla Noru přizabít a Patche jsem si užívala jak to jen šlo.  Autorčin styl psaní je vážně dobrý a já se do knihy hned vžila. Byla jsem zvědavá jak to skončí a nakonec mě konec potěšil. Bylo to roztomilé, dojemné a tak hrozně krásné!

Nora musí nastoupit místo Černé ruky, protože on je mrtev a nebyla to žádná náhoda. Všichni se snaží zjistit kdo to byl, jediná Nora se od tohoto tématu odtahuje. Nikdo z Neflimů ji nevěří, a proto musí vymyslet plán, aby zabránila válce, zůstala s Patchem naživu a neporušila slib, který zapřísáhla. Jakou cestu si Nora zvolí a zvládne z toho vyváznout zdravá a živá?

Callpatch_50bf7621e087c30fc39e0ae6_largeCo by to byla za knihu s dokonalým vztahem bez nějaké té překážky? Možná dokonalá kniha, ale pro mě by byla nudná.  Jsem ráda, že hlavní zápletka byla tak žhavá a napínavá až do posledního dechu. Některé postavy mě zklamali a možná ( dobře je to pravda ) jsem brečela, protože se stalo něco, co jsem nečekala...        


 Nora předstírá, že chodí s Dantem, který byl pravá ruka Černé ruky. On ví o všem. O vztahu Nory a Patche, který se snaží všude vyvrátit, aby si Nora získala autoritu. Mezi tím se Dante snaží Noru vycvičit a připravit k boji. Běhání pěti kilometrů je brnkačka oproti vykořenování stromů. Vee chce Scota a já chci aby oni byli spolu! Fandila jsem Vee, ale ona nebyla jediná kdo mě Scota v hledáčku. Chtěla ho i Marcie. Celou dobu jsem doufala, že se ji něco stalo a prostě beze stopy zmizela jenže ona se mezitím nastěhovala k Noře. Jak já jsem jí chtěla zabít, protože mi nehorázně lezla na nervy.  A ona nebyla jediná -_-


Tumblr_lr0spdmdr41qcqcw7o1_500_largeK válce se už skoro schyluje a najednou BUM! Něco se stane a celý děj to převrátí naruby. Od téhle scény jsem nechtěla dát knížku pryč, protože jsem byla zvědavá jak to dopadne. Byla jsem zklamaná, ale i překvapená. Opravdu jsem to nečekala. U konce to bylo horší, ale ten EPILOG?! OMG zastřelte mě, protože to bylo
tak sladký ^_^


Obálka se mi líbí a nejhezčí je v knihovničce se všemi předchozími díly, které už vlastním. Líbí se mi, že se obálky barevně shodují a velikostně také.  Noru si představuji jako zrzku a Patche jako neskutečně sexy archanděla. Obálka je prostě skvělá a ode mne dostává 5 hvězdiček. 

U knihy jsem se smála, brečela jsem, byla jsem napnutá, zklamaná, rozčílená a šťastná. Kniha se mi neskutečně líbila jen mě mrzí, že je konec tak skvělé série. Becca opravdu zazářila a ukázala světu, že ona umí psát. Patch mi uvízl v srdci a tam už navždy zůstane. Knize dávám plný počet hvězdiček, protože to ani jinak nejde. 



3 komentáře:

  1. Sakra, sakra... tak teď jsem na to fakt hodně zvědavá. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle sérii miluju :O V nejbližší době se chystám číst třetí díl. Mimochodem skvělá recenze :))

    OdpovědětVymazat
  3. Sdílím tvůj názor.... jsou to fakt úža knihy....jedny z nejlepších co se mi kdy dostaly do rukou :3

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.