neděle 30. prosince 2012

Dlouhé zimní večery - Barvy, velikosti, formáty

Tento projekt mám ne svědomí já.

Dnes na téma Barvy, velikosti, formáty :) 

 Všichni určitě známe okukování knížek v knihkupectvích nebo koukání po GR.  Když mě obálka okouzlí začnu se o knihu zajímat, ale říká se "Nesuď knihu podle obalu" a já to tak bohužel někdy nedělám. Prostě mě ta obálka na tolik očaruje, že ji musím mít doma. Jsou však i případy, kdy mě obálky odrazují, ale co už když jde o skvělou knihu ať je obálka jakákoliv. 

Mám ráda, když jsou díly z jedné série sladěné do jednoho stylu, protože to pak v knihovničce vypadá lépe. O dost lépe musím přiznat. Mám rády, když mám celé série pohromadě a je to všechno pěkně u sebe. To je také ten důvod proč tak často přestavuji knihovničky, když mi něco nového přijde, ale o tom někdy jindy ;) 

Obálky, u kterých moje srdce roztaje:
 Drakie Zahrada nesmrtelnosti Horečka Rezistence Padlí andělé 2 - Aerie a Zúčtování

Obálky, u kterých mi stojí vlasy hrůzou:
 Růže v zimě On je fakt boží 

Existuje spoustu knih, které mají podobné nebo stejné obálky, ale podle mě je to škoda. Každá kniha by měla být originál a to nejen obálkou, ale také obsahem. Mám ráda originální knihy s příběhy, které tu ještě nebyly.  Neohrnuji nos nad obyčejným dívčím románem a ani nad naučnou encyklopedií. Mám ráda pestré knihy a neokoukané obálky...... 






1 komentář:

  1. ty poslední tři obálky jsou vážně děsný :D hlavně ta "On je fakt boží" :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.