středa 19. prosince 2012

Páni mají radši Sukuby


Název: Páni mají radši Sukuby
Série: Deníky Sukuby
Díl: 1
Autorka: Jill Mylesová
Nakladatelství: Levné knihy
Rok vydání: 2011
Počet stran: 317
Anotace: 
Jackie Brightonová, mladá a seriozní archeoložka, se toho rána probudila v kontejneru a celý následující den je ještě podivnější. Její důvěrně známé poprsí velikosti B se nějak zdvojnásobilo na velikost D, sexuální apetit se stal neukojitelným a patrně měla svůj první sex na jednu noc… s padlým andělem. Vše, co si pamatuje, jsou zvláštně hypnotické oči krásného Noema… a pak temného cizince, jehož kousnutí ji přeměnilo v nesmrtelnou vzrušující svůdnici.
S Noemovou pomocí si Jackie začíná zvykat na svůj nový životní styl – dokud Noema nešťastnou náhodou nepošle do smrtících spárů upíří královny. Ještě ke všemu ji čeká divoký boj o starověkou svatozář s hříšným upírem, jehož kousnutí tak změnilo celou její existenci.
Jak má dívka zachránit svět, když je tak těžké odolat vábení nepřítele?



Moje hodnocení obálky: 1/5
Moje hodnocení: 4/5


Můj názor: 

Gentlemen Prefer Succubi (Succubus Diaries, #1)Co by vás napadlo kdyby jste se probrali polonazí v popelnici a nějaký bezdomovec vám řekl, že jste umřela? Jackie Brightonová byla pěkně naštvaná a z minulé noci si toho moc nepamatovala. To, že se z ní stala Sukuba vůbec nevěděla a s něčím takovým nepočítala. Její krásný andělský stvořitel Noem je neodolatelný, ale každá Sukuba má dva pány a který je ten její "upíří"?

Něco takového jsem od knihy vůbec nečekala.  Když jsem si k ní sedla nemohla jsem přestat číst. Děj plynul rychle a děj byl poutavý. Byla to takový oddechovka u které jsem se  skvěle pobavila. Já se v knize přikláním k "bad boys" a v téhle knize to byl Zane, který získal moje srdce. Neříkám, že nemám Noema ráda, ale na mě byl moc upjatý.

Obálka se mi opravdu, ale opravdu  nelíbí. Přijde mi přeplácaná a ke knize mi moc nesedí. Obličej, který má nejspíš představovat Jackie mi ji opravdu nepřipomíná a celé mi to přijde hrozně umělé. Kdybych nečetla dobré názory na knihu tak by mě ta obálka od knihy odpuzovala. Obálce dávám pouhou jednu hvězdičku.

Jak se vlastně z Jackie stala Sukuba? Nejdřív ji kousl upír a potom se vyspala s padlým andělem. To však ještě nestačí, protože jí upír musí zabít, aby se mohla stát Sukubou.  Jackie věděla od začátku kdo je její jeden pán. Byl to Noem, ale kdo je ten druhý?  Jinak, co má dělat když začne "svrbění"? S tím ji pomáhá její nová sukubí kamarádka Remy, které je už v lidských letech opravdu stará a zkušená.  A její vysněná práce v muzeum je asi v háji. Být Sukubou je prostě k nezaplacení.

Být Sukubou má však jednu výhodu, kterou bych ocenila. Můžou toho sníst kolik chtějí a nic nepřiberou. Ah, za tohle bych dala nevím, co :) Jenže je tu také jedna, kterou bych neocenila a to, že nemusí spát. Pro mě je spánek nejdůležitější část dne. Bez něj bych se cítila nesvá.

Být na špatném místě ve špatnou chvíli a potkat špatnou osobu také není zrovna procházka růžoví sadem. To ví Jackie sama. Když byla její kamarádka v práci ( je to porno hvězda) ona si zašla do kostela a potkala pravého anděla. Ten jí slíbil malou dohodičku. Remy ji před tím varovala, ale komu není rady tomu není pomoci. Dohodla že mu zjistí, co chce upíří královna a ona bude zase normální.  Malá a neškodná dohoda až na to, že to co slíbíš musíš splnit a tak se naše Jackie dostává z jednoho maléru do druhé. Jde tu o lásku, životy a přátelství....

Nejenže jsem se u knihy smála, ale také jsem byla zvědavá jak to dopadne. U konce se věci převrátily na ruby, ale pak se to zase urovnalo. Autorčin styl psaní jsem si oblíbila a celá kniha rychle plynula. Otevřela jsem knihu a odložila jsem až tehdy, když jsem skončila na poslední stránce. Knize dávám 4 hvězdičky a těším se na další díl.

3 komentáře:

  1. Oprav si nadpis, má to být radši a ne raději ;) Jinak pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je super knížka. :) Mám doma 3 díly. Jeden lepší než druhý. :) Doufám, že vyjde i ten 4.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.