čtvrtek 10. ledna 2013

Mercy Thompson - Krevní pouto


Obálka titulu Krevní poutoNázev: Krevní pouto
Série: Mercy Thompson
Díl: 2
Autorka: Patricia Briggs
Nakladatelství: Fantom print
Rok vydání: 2010
Počet stran:  286
Anotace: Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli…
V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan… Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů. Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…


Moje hodnocení obálky: 3/5
Moje hodnocení: 4/5


Moje první věta po dočtení knihy:  Sakra, chci aby skončila s Adamem. 

Recenze může obsahovat spoilery na předchozí díl. 

Můj názor:


Adam nebo Samuel? Samuel nebo Adam? Tak už se Mercy konečně rozhodni koho z nich chceš! Já se
 teda přikláním spíš k Adamovi než Samuelovi, ale kdo ví možná by to bylo zajímavé kdyby sis vybrala  Samuela... 

Ve městě je nové zlo. Nikdo si nemyslel, že něco takového může existovat, ale ano existuje a je to právě ve městě. Jednou na Mercyn mikrobus zaklepe upír jménem Stefan a chce od ní malou laskavost. Laskavosti se musí oplácet a ona ji přijala. To ještě nevěděla o co přesně půjde. Měla jít se Stefanem, ale ne jako člověk nýbrž jako kojot a ještě k tomu v oblečku ( jenom ta představa :')).  Byla to opravdu nebezpečná akce zahrávat si s upírem ovládaným démonem. Málem z toho Mercy nevyvázla živá, ale ona si zase poradila. Nebo spíš měla štěstí.


U téhle série mě opravdu pořád překvapuje autorčina úvaha jak příběh rozvijí. V knize je spoustu nečekaných zvratů a zápletek. Nikdy si nejsem jistá, co se bude dít dál. První díl u mě měl úspěch a proto jsem chtěla i další díly. Opravdu toho nelituji, protože tahle série už se zařadila mezi mé nejoblíbenější.  Čtení mi opravdu rychle ubývalo a po dočtení druhého dílu se můžu konečně vrhnout na třetí.

Samuel i Adam chtějí Mercy. Samuela láká představa, že by se mu jeho dítě mohlo narodit živé a zdravé, ale i jeho vlk po Mercy touží. Oni dva by byli dokonalá partie jenže Samuel je také o dost starší než Mercy. Adam mi přijde hrozně sladkej a to jak se snaží o ní snaží je prostě dojemné. Jedna moje část doufá, že skončí s Adamem, ale i ten ždibec mé druhé části doufá v opak. V Samuela. 


V knížce je děj zaměřen hlavně na upíry. Příběh i zápletka se kolem nich točí.  Upír Stefan, který potřeboval od Mercy laskavost. Potřeboval své královně ( královně upírů ) dokázat, že démoni a kouzelníci existují a nejsou pouze v báchorkách a dávných legendách. 

První díl ne mě udělal dojem takže jsem si za každou cenu musela pořídit další díly.  Druhý díl se mi líbil o chlup více. Přišlo mi, že je tu více napětí, zvratů, boje, napětí a více upírů.  Na sérii opravdu miluji, že oba díly skončily ukonče a prostě to nebyl otevřený konec. Knížce dávám 4 hvězdičky. Obálka je také pěkná. Líbí se mi tetování, které na sobě má Mercy ( předpokládám, že je to Mercy ). Obálce dávám 3 hvězdičky. 



4 komentáře:

  1. pekná recenzia,
    ja som po prvej knihe veľmi chcela, aby sa rozhodla pre Samuela, ale postupne som sa viac a viac prikláňala k Adamovi (i keď Samuela som neprestala mať rada)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo nějak tak, ale já jsem nejdřív fandila Adamovi.. pak mě zaujal i Samuel, ale spíš sem team Adam ( ale Sama mám ráda :) )

      Vymazat
  2. Tahle série mě také hodně láká :) Až dočtu vše, co tu mám, tak se na ní také chystám vrhnout :)

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že máme podobný blog :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.