čtvrtek 31. ledna 2013

Dvě zrcadla

Název: Dvě zrcadla
Série: Dvě zrcadla
Díl: #1
Autorka: Karolína Limrová
Nakladatelství: HOST
Anotace: Kdyby si Joshua Merboth nekoupil starobylý dům nedaleko od Longville, zřejmě by nikdy Kate Simmonsovou nepoznal. A nikdy by nepřišel na to, že láska může být silnější než peklo smrti a krve. Na půdě chátrajícího sídla objeví prastaré zrcadlo, jehož kouzelná moc ho zavede do pokoje neznámé dívky. Nemůže slyšet její srdce ani cítit její vůni. Nemůže jí ublížit. Jeho stříbrné oči se mohou jen dívat a v jeho nitru se objeví záblesk čehosi, o čem si myslel, že už je navždy ztraceno. Ale co když přijde den, kdy zjistí, že mu obraz v zrcadle nestačí? Co když víc než po lidské krvi zatouží po zvuku jejího hlasu? Má někdo jako on vůbec právo chtít víc než její úsměv?




Můj názor:

Upířina od české autorky. Trochu mě to vyděsilo, protože jsem opravdu nevěděla, co čekat. Četla jsem nějaké recenze a všechny byly buď kladné nebo záporné. Někdo z ní byl nadšený jak to bylo povedené a pro někoho to byl odpad. Já se přidávám ke skupině nadšenců, protože se mi opravdu hodně líbilo. Možná je to okopírované podle Twilight, ale která dnešní upířina ne. 

Kate má ráda starožitný nábytek a její pokoj je jím celý přeplněn. Největší delikatesou v pokoji je zrcadlo, které si nedávno koupila.  Zrcadlo nebylo obyčejné, protože v něm začala vídat krásného muže. Po krátké době zjistila, že i on vidí ji. Chtěla ho vidět a také se do něj zamilovala. Josh, který vlastní druhé zrcadlo se zamiloval také. Je  přes 200 let starý a dlouho nepocítil žádné city a proto ho to zaskočilo. 

Když se řekne kouzelné zrcadlo prostě si vybavím Sněhurku a sedm trpaslíků. Zrcadlo, zrcadlo kdo je ze všech nejkrásnější? V téhle knize to však takhle nebylo. Někde jsem četla, že je to "český Twilight" a podle mě tomu tak není. Která upířina není o zakázaný lásce?  Podle mě je to ve většině knih, ale tahle se mi opravdu líbila a těším se na další díl. 


Danny je do Kate už dlouho zamilovaná a myslí si, že nemá konkurenci. Když se jí vyzná dočká se odmítnutí, protože Kate se zamilovala do toho záhadného muže ze zrcadla. Jenomže Danny není jenom bezmocný člověk a jen tak se jí nevzdá. Vždycky říká, že jede na lov medvědů, ale lže. Jezdí na lov upírů a Kate to zjistí. Jenomže Danny není jediný kdo jim brání ve vztahu. Je tu také ex-přítelkyně Joshui. Mimochodem je to krvelačná a žárlivá bestie, která nezná meze. 



Milostný trojúhelník a ještě ex-přítelkyně. Opravdu hodně zamotané a zajímavé.  Já jsem fandila Joshovi, ale Danny byl takový.. nevinný, milý, hodný a upřímný. Jenomže okouzlující upír je prostě okouzlující upír. Konec knihy se mi líbil a konečně tam byla akce. 

Obálka mi přije trochu kýčovitá, ale líbí se mi. V knize jsou i útržky Joshovo temné minulosti a jsou psané ve třetí osobě.  Scény se střídají z pohledu Kate a Joshe. Když je to Katina scéna je tam jen pusa a když je Joshe tak je tam pusa se zuby. Sice jsem na to přišla až u konce knihy, ale je to takové zpestření textu a je to pěkné. Knize dávám 4 hvězdičky, protože se mi opravdu líbila. 



Děkuji nakladatelství HOST za poskytnutí recenzního e-booku. 
Knihu si můžete zakoupit zde.

1 komentář:

  1. První recenze co jsem na tuto knížku viděla a četla. A líbila se mi;) Souhlasím s tím že snad každá kniha o upírech obsahuje zakázanou lásku.

    Knihu dvě zrcadla jsem si chtěla přečíst už někdy koncem letních prázdnin? Doposud sem knížku nijak nezískala, ale doufám že již brzy přibude v mé knihovně ;)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.