neděle 16. prosince 2012

Rozhovor s Kimberly Derting

1) Ahoj! Řekni nám něco na úvod o tvých knihách a jaká byla tvoje inspirace pro psaní knih :) 
 Mám dvě série a pro každou z nich byla moje inspirace jiná. S The body finder to byl můj manžel když řekl: "Co kdyby tam byl kluk, který by mohl hledat mrtvá těla?" S The Edge ke mě přišla myšlenka postupně. První myšlenka byla "Jaké by bylo kdyby někdo dokázal mluvit všemi jazyky?" Ale rozhodně jsem chtěla aby byl příběh originálnější.  Strávila jsem hodně času nad tím než jsem vymyslela jak moje hlavní postava bude fungovat a co bude umět. Vlastně o tom více mluvím tady: 


2) Jak dlouho ti trvalo napsat knihu?
První návrh mi trval čtyři měsíce a další asi dva nebo tři měsíce revize s mým editorem než byla kniha zpracovaná a připravená. Největší překážkou je pro mě čas, protože mám manžela a tři děti. Vybojovat si čas kdy si mohu sednou a v klidu psát je těžké. Naštěstí mám na dveřích do kanceláře zámek! :) 
3) Jaká byla tvoje nejoblíbenější scéna nebo postava, když jsi psala?
Když jsem psala The body finder měla jsem strach, že scény sériového vraha POV by nebyli to pravé pro  YA,  tak jsem nepsala málo takových scén v prvním návrhu. Když jsem však dostala dopis od mého editora, kde říká "chceme více takových scén" byla jsem nadšená. Milovala jsem psaní téhle knihy a bylo to pro mě snadné.

4) Nějaké novinky do budoucny o které se s námi můžeš podělit?
Právě dokončuji  třetí díl z trilogie The Pledge a začínám pracovat na super tajném projektu, ze kterého jsem vážně nadšená.  Ráda bych vám o tom řekla.... jenže jak už jsem řekla je to super tajné! 

Moc děkuji Kimberly za rozhovor :) Podle mě je to talentovaná autorka a slyšela jsem docela kladné názory na její knihy. No já sama zatím žádnou nečetla, ale snad to budoucna změním :)) 


1 komentář:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.