pondělí 14. října 2013

RC recenze: Říše temnot - Lovci zla / Z pera L.J.Smith


Největší obrázek výrobku Říše temnot – Lovci zlaNázev: Lovci zla
Série: Říše temnot
Díl: 5#
Autorka: L.J.Smith
Překladatelka: Milena Hordinová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran:  216
Anotace:  Jako malá se stala Rashel svědkem smrti své matky a svého nejlepšího kamaráda, které zabil upír. Sama unikla jisté smrti jen o vlásek. Po ztrátě svých blízkých se rozhodla proti zlu bojovat a stát se lovkyní upírů. Když se v Bostonu začnou z ničeho nic ztrácet mladé dívky, Rashel se spojí s několika dalšími lovci a chce dívky zachránit. Bude jejich výprava proti upírům úspěšná? Co když ale není všechno tak jasné, jak si Rashel myslela? 





Proč jsem si chtěla knihu přečíst?
quotes from the night world series by L.J.SmithSérie Říše temnot je jedna z mých oblíbených. Každá kniha je o někom jiném, ale vesměs je to pořád o jednom a tom samém. Knihy jsou takové oddechové jednohubky, které se čtou rychle a jsou moc pěkně napsané.

Děj....
Když byla Rashel malá, šla se svojí mámou a kamarádem Timmym do tunelů, kde na něj měla dát pozor. Stačilo se na chvilku otočit a Timmy byl pryč. Poprvé se setkala s upírem, který ji zabil matku i kamaráda. Změnilo to její pohled na život.


Po letech se z ní stala nejznámější lovkyně upírů, které se upíři báli. Ale když v Bostonu začali mizet nevinné dívky, rozhodne se to prozkoumat. Setkala se tam však s jedním upírem, který v ní něco probudil. Věděla, že ho musí zabít a musí přijít na to, kam ty dívky mizí. Dokáže to a uspěje v téhle misi?


Další upířina...
V poslední době jsem byla na knihy o upírech doslova alergická, ale L.J.Smith mi připomněla, že ne všechno je napodobenina jejích Upířích deníků nebo Twilight. Takováhle jednohubka o upírech mi vážně zlepšila náladu. Nic se zbytečně dlouho neprotahovalo a knihy se moc dobře četla.


A pak zjistila, co provádí, a okamžitě si uvědomila, že dospělí lhali, když tvrdili, že lidožrouti a příšery a věci z pohádkových knížek neexistují.
Protože vysoký muž držel Timmyho a jedl ho.


Říše temnot...
(8) night | TumblrKdo jste tuhle sérii ještě nečetl, nevíte, o co vlastně jde. Říše temnot je spolek, ve kterém jsou všechny bytosti od upíru až po čarodějnice nebo vlkodlaky. Mají dvě zásadní pravidla, která se nesmějí porušit, jinak se trestají smrtí. Nikdy se nezamilovat do člověka a nikdy žádnému člověku neprozradit o Říši temnot.


Love story...
Ani v téhle knize nepřijdeme o nějakou tu love story. Spřízněné duše může být kdokoliv s kýmkoliv. Když se potkají, hned poznají, že jsou pro sebe ti praví. Bez toho druhého už nikdy nebudou šťastní a budou na něj pořád myslet. Možná trochu kýčovité, ale tohle je právě to, co mám na sérii tak moc ráda.


No, pak bude zajímavé sledovat , kdo Rashel zabije první. Jestli to budou upíři, nebo lovci upírů.


Obálka...
Já mám verze našich českých obálek pro tuhle sérii vážně ráda. Každá z nich je pěkná a okouzlující. A když tak koukám na obálky téhle knihy, tak se mi ta naše líbí nejvíc. Vystihuje příběh a není zbytečně přeplácaná. A série pohromadě vypadá v knihovničce moc pěkně!
The Chosen (Night World, #5) A Escolhida (O Mundo da Noite, #3) The Chosen (Night World, #5)
Las elegidas (Night World, #5) La Prescelta. La Setta dei Vampiri The Chosen (Night World, #5)
L'Elue (Night World, #5) The Chosen (Night World, #5) Pasirinktoji (Nakties pasaulis, #5)


L.J.Smith...
L.J. Smith žije ve slunné Kalifornii. Doma má kočku Suzie a hromadu knih. Většina jejich nápadů na knihy přichází, když spí. Neví, jestli skutečná magie existuje nebo ne, ale přijde jí zábavné o ní psát.


Slovo závěrem...
Knihy z pera L.J.Smith mě nikdy neomrzí. Píše čtivě a umí si pohrávat se slovy tak, že stvoří úžasný příběh. Lovci zla je rozhodně jedna z těch lepších knih v téhle sérii, protože toho má víc, co nabídnout. Kniha se mi zalíbila natolik, že jí dávám 4 hvězdičky!

Za poskytnutí RC děkuji nakladatelství Fragment.
Knihu si můžete zakoupit zde. 


0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.