úterý 22. ledna 2013

Die for me


Název: Die for me
Série:  Revenants
Díl: 1#
Autorka: Amy Plum
Žánr: Fantasy, paranormálno, nemrtvý 
Vydavatelství: ATOM
Anotace:  Můj život byl vždy blaženě, úžasně normální. Ale jedna chvíle změnila všechno.
Najednou jsme já a moje sestra Georgia byly sirotky. Celý náš život jsme zabalily a přestěhovaly se do Paříže, abychom žily s našimi prarodičemi. A já věděla, že mé zničené srdce, můj zničený život, už nikdy nebudou normální. Potom jsem potkala Vincenta.
Záhadný, sexy a znepokojivě okouzlující Vincent Delacroix se vynořil odnikud a zatřásl mou půdou pod nohama. A najednou jsem opět čelila nebezpečí, že ztratím své srdce. Ale byla jsem ochotná to dovolit.
Nic samozřejmě není nikdy normální. Protože Vincent není obyčejný člověk. Má děsivý osud, takový, kvůli kterému každý den riskuje svůj život. Má také nepřátele... nesmrtelné, vražedné nepřátele, kteří jsou odhodlaní zničit jeho a všechny jeho druhu. Zatímco se snažím poskládat zbývající kousky mého života dohromady, můžu si dovolit ohrozit své srdce - a stejně tak můj život a život mé rodiny - kvůli šanci na lásku?




Můj názor:

Kniha mě zaujala obálkou a četla jsem na ní i pár kladných recenzí. Nikde jsem nečetla, že by to bylo dílo boží a bylo to originální, ale bylo to prý pohodové čtení. S tím já musím jen souhlasit.  Bylo to oddychově čtení a i přes některé anglické nedostatky jsem knížce skvěle rozuměla. Kniha je určitě i pro lidi, co ze čtením začínají nebo to chtějí alespoň zkusit. 

Hlavní hrdinka Kate  není zrovna ten tip rozmazlené a nafoukané holky. Její rodiče jí zahynuli a je se svojí sestrou v Paříži. Podle mě je Paříž kouzelné město a jsem ráda, že se příběh odehrával  zrovna tam. Když jde jednou Kat ven se svojí sestrou uvidí na mostě záhadnou dívku, které se chce pravděpodobně zabít. A při téhle příležitosti potká Vincenta. Toho tajemného kluka o kterém nic neví, ale je mezi nimi nejspíš chemie.

Obálka na mě působí takovým zvláštním dojmem. Je taková okouzlující a velmi rozmanitá. Líbí se mi pozadí, ve kterém je Paříž a ty černé ornamenty jsou vážně elegantní. Paříž mě vždycky fascinovala. Knížka se mi vlastně také zalíbila díky tématu nebo  spíš bytostem, které v ní hrají. Nejsou to typičtí upíři, ale jsou to spíš nemrtví nebo zombie. Kdybych řekla, že nejde o vztah plný klišé, lhala bych. 

Vincent je opravdu hodně zvláštní, protože o sobě věci tají. Ze začátku Kate myslí, že je kriminálník nebo něco na tenhle způsob. Kdybych si nepřečetla pár recenzí, myslela bych si, že se jedná o další twiligh napodobeninu jen v jiném prostředí a s jinými postavami. Naštěstí pro mě se o nic takového nejednalo. 

Amy Plum je mezinárodně známá autorka DIE FOR ME & UNTIL I DIE. Bydlí v Paříži se svými dvěma dětmi a velkým psem Ellou. Letos by měla vyjít i její poslední kniha do trilogie Revenents s názvem IF I SHOULD DIE. 

Konec byl otevřený a já se těším až si přečtu další díl. Sice to není nic z čeho bych skákala až do stropu, ale líbilo se mi to. Je to zajímavá série o zajímavých bytostech. Hrdinové jsou sympatičtí. Knize dávám:




9 komentářů:

  1. Na tuhle knížku jsem hodně zvědavá! A ta obálka vypadá fakt úžasně. Jak moc je u téhle knížky těžká angličtina? Moje angličtina totiž není moje silná stránka, ale knížku bych si přečíst chtěla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v angličtině nejsem zrovna nejlepší, ale v téhle knize byla poměrně lehká. Něčemu jsem nerozuměla, ale byly to jen slovíčka a šlo si to domyslet :)) Takže podle mě byla angličtina lehká :)

      Vymazat
    2. Tak to se do ní budu snažit pusti, co nejdříve! Jsem zvědavá, jak dlouho mi bude trvat než ji přečtu :D

      Vymazat
    3. Já jí četla něco okolo dvou týdnů :DD

      Vymazat
  2. Tá obálka vyzerá naozaj krásne 8) Na angličtinu si netrúfam, ale možno sa raz dostane na preklad 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že by si angličtinu hravě zvládla :))

      Vymazat
  3. Tyjo, taky jsem na ní zvědavá. Asi se fakt pudu dokopat k tomu, abych si ji přečetla v Aj :) Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si tuhle knihu včera stáhla a no.. Nevím, zkoušela jsem pár odstavců. Asi bych to četla hodně dlouho, protože nejsem zvyklá překládat. Nedávalo mi to úplně smysl, a když k tomu přidám neznalost některých slovíček, asi by mě to brzy přestalo bavit. Ale asi je to jen o tréninku. :) Zkusím se s tím nějak poprat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem svojí první knihu četla dva měsíce... a druhou a třetí taky nějak tak :D I když to byli fakt nervy tak sem to záhadným způsobem vydržela...

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.