neděle 20. července 2014

Recenze: Krásná katastrofa


Krásná katastrofa
Jamie McGuire
Fortuna libri
2013
Goodreads 4.22
Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…
On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.

Všemi tak chválená kniha neunikla ani mému knihomolskému čichu a musela jsem si ji přečíst. Tolik skvělých ohlasů a poplach kolem jedné knihy? Vážně? Nechtělo se mi ani věřit, že kniha je u čtenářů tak oblíbená, a i když jsem si na ni brousila zuby už nějakou chvíli, až nedávno jsem ji v knihkupectví prostě neodolala. Ano, i já jsem propadla kouzlu obálky a názvu Krásná katastrofa. 

Ať si říká kdo chce, co chce, kniha je naprosto úžasná, i když byla malinko jiná než jsem očekávala. Přečetla jsem ji za jeden den a po dočtení jsem si pořád dokola opakovala wow, wow, wow, woooow. Jop, myslím to smrtelně vážně. Nejenže jsem podlehla hlavní hrdince, ale hlavně jsem podlehla tomu proslulému "špatnému chlapci" Trovisovi.

Travis mě zatahal za ruku. "Pojď," řekl a táhl mě davem na taneční parket. 
"Moc jsem toho vypila! Upadnu!"
Travis se usmál, přitáhl si mě k sobě a chytil za boky. "Kuš a tancuj." 
str. 53 

Travis And Abby.Jestli jsem o někom říkala, že má složitý vztah, tak jsem se šeredně pletla. "Přátelství" mezi Abby a Travisem bylo zvláštní a každou chvilku jsem jančila, aby ten druhý dostal rozum a udělal už konečně něco. Jenže se pořád nic nedělo a najednou jsem nebyla ani v polovině knihy a už bych chtěla, aby to končila. Bohužel jsem věděla, že na Abby a Travise je připraveno ještě mnoho překážek.

Přes překážky ke hvězdám - jak jednou moudrý člověk pravil. I u téhle dvojky tomu nebylo jinak. Čelili spolu tolika katastrofám a jedna za druhou byla horší a horší. Vždycky jsem si myslela, že už se nic horšího stát nemůže a BUM! Ono se něco horšího stalo. Myslela jsem si, že mi u knihy dojdou nervy, protože - i když mám Abby ráda - bych ji někdy přetáhla baterkou po hlavě, aby se jí tam konečně rozsvítilo.

Travisův výraz přešel z překvapení do hněvu a já se obrnila proti tomu, co asi řekne. "Parker Hayes, Holu? Vážně? Parker Hayes," opakoval s odporem. "Co je to vůbec za jméno?"
Založila jsem si paže na prsou. "Nech toho, Trave. Magoříš."
Neklonil se ke mně, vypadal rozčíleně. "Jestli se tě dotkne, tak ho zabiju."
str. 89

Beautiful disasterAbby má tajemnou minulost, o které nerada mluví a jedinou blízkou osobou kdo o ní ví je její nejlepší kamarádka America. Na hlavní hrdinku byla dost uvztekaná a každou chvíli chtěla něco jiného - myslela jsem, že z ní zešílím, ale nakonec to dopadlo dobře a jsem za její hádky s Travisem ráda. Aspoň oba ví, že spolu vydrží všechno.

Travis má každou chvíli jinou holku. Teda ehm on se s nimi jen vyspí, nechce s nimi mít nic jiného. Je skvělý zápasník a právě tam se s Abby potká. Koho by mezi pokřikujícími, spocenými a obyčejnými lidmi nezaujal růžový svetřík, no ne? Dobře přiznávám, že jsem kouzlu tohoto hlavního hrdiny propadla možná až moc, but who cares? He is just adorable :3

"Neuvěřitelný. Jediná holka, kterou chci, a ona mě nechce."
str. 177 

ButterflyHolubička. Co to? Kdo to? Holubička = Abby. Tu přezdívku ji vymyslel Travis a po celou dobu knihy ji tak oslovoval. Mně se přezdívka líbí, a i když jsem si ze začátku nebyl jistá zkratkou Holu, i to se u mě ujalo a já si na přezdívku brzy zvykla. Travis je sám o sobě podivín, a proto není divu, že ho zrovna něco takového napadlo.

Jak už jsem se zmiňovalo o obálce, je naprosto úžasná a já nemůžu říct, že bych s ní nebyla spokojená nebo že by se mi nelíbila. Její jednoduchý styl a design se doplňují a na první pohled působí kouzelně. Jako kdyby už v knihkupectví na mě křičela: "Vem si mě domu! Hned teď! Dělej!"

"Je nebezpečný, když někoho tolik potřebuješ. Snažíš se ho zachránit a on doufá, že to dokážeš. Vy dva jste katastrofa."
str. 200

Už dost bylo povídání o knize a přejdeme k závěrečnému hodnocení. Nerada bych vás unudila k smrti. Líbil se mi děj, zápletka, i když byli oba hrdinové na hlavu, mám je ráda. Kniha byla mindblowing a já jsem myslela, že u ní zešílím. Jenže se mi strašně líbila a já ji doporučuji. Jestli jste kolem ní do teď chodili jako o kolo horký kaše (přesně jako já), neváhejte ani chvilku a pořiďte si ji!


6 komentářů:

  1. Krásna katastrofa je síce klišé a tak ďalej, ale je skvelá!! :) Ostatné knihy sa snažia Travisa kopírovať a preto ostane vždy Travis ako môj najväčší knižný BAD BOY! Ako si napísala: He is just adorable :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Největší knižní BAD BOY? :D Když se nad tím zamyslím, mám 2 bad boye. Rushe z Ftf a teď Travise :3

      Vymazat
    2. ještě Pach:3 ale musím říct, že to nebyl až takovej bad boy..ale myslím, že Travis je prostě nej:3

      Vymazat
    3. Myslíš Patch z Hush Hush? :D Nebo někoho jinýho? :D

      Vymazat
  2. Dočetla jsem to ..a Božee!! Já se do tý knížky zamilovala:3 totálně..

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku si přečtu:3... Vypadá šíleně zajímavě:)...

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.