čtvrtek 28. května 2015

Směr - Německo

Nebojte, neodjíždím na moc dlouho. Vlastně jen na tři dny, ale stejně jsem chtěla napsat trochu informační článek. Na ty tři dny mám přichystané články, takže se nebojte, že by tu bylo pusto a prázdno celou dobu. 

Do Německa jedu reprezentovat naší školu. Je to vlastně konference pro mladé lidi z měst, se kterými Freiberg spolupracuje. Příbram je jedním z nich. Účelem je sblížit se a probrat stav Evropy + nevrhnout řešení, jak bychom se mohli sbližovat a tím zabránit válkám. Podle mě je to super akce a velmi se tam těším. I když jsem nervozní! 

Zítra v pět hodin ráno jedeme autobusem do Prahy, kde v půl sedmé nastupujeme na vlak. Opravdu se chci ráno vidět, protože nejsem zrovna ranní živáček. Budu se divit, pokud se do půl páté vyhrabu z postele, abych se tam vůbec dostala. Ta cesta bude ještě zajímavá. 

Jedeme dvě prvačky a jedna druhačka + strašně milá paní učitelka, která mě sice neučí, ale i tak jí mám ráda. Je to sympatický člověk, kterého si nejde neoblíbit. Kéž by všichni učitelé byli takoví. Konečně budu mít šanci použít angličtinu! V Anglii jsem sice prohodila pár slov s rodinou, ale řekněme, že nebyli moc nadšení. Už vidím, jak zazmatkuji a začnu komolit češtinu, němčinu a angličtinu dohromady. 

Ubytování budeme v hotelu - yay! A půjdeme například na bowling nebo na prohlídku města. Program zní lákavě, ale bojím se, že pokud budeme česový harmonogram dodržovat do písmene, budu vyšťavená. 

Přemýšlela jsem, kolik si sebou mám vzít asi tak knížek. Nakonec jsem si vzala dvě a tablet, kde mám další knihy. Jen tak pro jistotu. Nikdy nevíte. Jen doufám, že na čtení bude čas, jelikož knihu Můj přítel Leonard (pokračování Milion malých střípků) chci dočíst. Už dlouho jsem se k ní odhodlávala a když jsem konečně dostala chuť na čtení.... nerada bych to zase odložila. 

Držte mi palce, abych ráno vstala! 
Pa!

2 komentáře:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.