středa 6. května 2015

Recenze: Born in Blood Mafia Chronicles - Bound by duty

Bound by Duty (Born in Blood Mafia Chronicles, #2)Bound by duty
Born in Blood Mafia Chronicles #1
Cora Reilly
Goodreads 4.11

Žena Danteho Cavallara (bosse) zemřela před čtyřmi roky. Na pokraji stání se nejmladší hlavou v historii Chicagské mafie, Dante potřebuje novou ženu a pro tu roli byla vybrána Valentina. Valentina také ztratila svého manžela, ale její první svatba byla jen pro představení. Když jí bylo 18, souhlasila, že si vezme Antonia, aby skryla pravdu; že byl gay a byl zamilovaný do outsidera. I po jeho smrti uchovávala jeho tajemství, nejenom aby zachovala památku mrtvého muže, ale také ochránila sama sebe. Ale teď když si má vzít Danteho, její hrad lží vyhrožuje, že se rozpadne. Dantemu je jen 36, ale i tak je rodinou obáván a respektován a je známý, že vždy dostane, to co chce. Valentina se bojí svatební noci, která odhalí její tajemství, ale její obavy jsou zbytečné, když si ji Dante nevšímá. Brzo je její strach nahrazen zmatením a pobouřením. Valentina je unavená z toho být ignorovaná. Je odhodlaná si získat Danteho pozornost a touhu, i kdyby nemohla dostat jeho srdce, která stále patří jeho mrtvé ženě.

Valentina mi byla celkem sympatická už v minulém díle, kde jsem měla čest se s ní seznámit poprvé. Po přečtení prvního dílu bylo Bound by duty jasná volba. I když musím přiznat, že první díl byl lepší, dvojici Danteho a Valentiny jsem si také oblíbila.

Z Valentiny se stala vdova a naneštěstí pro ni ji našli dalšího manžela. Dante je kápo Chicagské mafie a pro Valentinu je to trochu oříšek. Ignoruje ji, na svatební noci se s ní nevyspal, všechno je naprosto jinak, než si kdy představovala. Jelikož její minulý manžel byl gay, nikdy s ním nespala - a chtěla by to v novém manželství napravit. Jenže se zdá, že o ni Dante nemá sebemenší zájem.

"Dobrou noc,″ zašeptala jsem. Stále jsem byla zklamaná, že se mě Dante nedotkl, ale alespoň se mnou mluvil, jako bychom si byli rovni, ne jako že bych byla nějaká hloupá žena, která nepotřebovala vědět nic o obchodech.
"Dobrou noc, Valentino,″ řekl Dante do tmy. V jeho hlase bylo něco, co jsem nemohla identifikovat, ale byla jsem příliš unavená na to, abych snažila.

Dante odmítal Valentinu dlouho a pro nedočkavého čtenáře jako jsem já to bylo opravdu dost frustrující. Čekala jsem, až se konečně dají dohromady a začne jim to spolu klapat - a že si dali načas!

Cora Reilly je skvělá autorka, které bych uvěřila snad všechno. Nejenže její mafiánská série má hodně bad boys (doslova a do písmene zlých), ale také dost romantiky, akce, napětí a bojů plných krve - dokonce i mučení!

Sérii Born in Blood Mafia Chronicles doporučuji všem, co hledají romantiku a akci v jedné knize. Jestli se bojíte angličtiny, mám pro Vás super zprávu. Kniha je přeložena zde a na stránkách ji najdete i ke stažení. Já ji také četla v českém překladu, myslím si, že jsem si ji i víc užila než kdybych ji četla v angličtině. Určitě by mi něco uniklo.

"Valentino? Jsi v pořádku?″
"To ty hormony. Promiň. Jen mě ignoruj.″ Dante položil naše propletené ruce na jeho stehno a řídil s jednou rukou.

Jak už jsem zmínila, Bound by duty se mi líbilo a něco méně než první díl, ale i tak jsem se do knihy ponořila naplno a vychutnala si ji. Dante je zlato, i když mě ze začátku štval a s Valentinou mu to sluší. Ode mě si kniha vysloužila 4 hvězdičky.

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.