pondělí 8. dubna 2013

PoloSvět - Léto


Zavřít oknoNázev: Léto
Série: PoloSvět
Díl: 3#
Autor: Rod Rees
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2012
Počet stran: 487
Anotace:  Děj třetího dílu série se odehrává převážně v čínsko-japonské feministické Sabatii, do níž se stahují ti, co uprchli před Heydrichem z ostatních sektorů či jsou nedobrovolně přivedeni, jako například daemon Norma Williamsová a její přátelé z normalistického hnutí. Velikášské záměry vůdců jednotlivých sektorů, nečekaná mocenská spojenectví, rychle se měnící politická situace, zákulisní intriky, proradnost údajných přátel a vynucená spolupráce s dřívějšími nepřáteli – taková je realita PoloSvěta v horkém létě roku 1005.
I třetí díl nabízí příběh s dramatickým spádem a množstvím nečekaných zvratů. Na povrch vyplouvají další indicie skutečného důvodu, který stojí za vytvořením PoloSvěta. V něm se však věci vyvíjejí zcela nečekaně a hlavně odlišně od plánů jeho stvořitelů. Komplikovaný propletenec postav a událostí nabývá na jasnosti, ale je všechno opravdu tak, jak se na první pohled zdá?
Ponořte se do fascinujícího virtuálního světa v dalším pokračování příběhu, který vás určitě nebude nudit a hlavně navnadí na závěrečnou část, jež přinese strhující vyvrcholení.


Děj…
PoloSvět je virtuální realita, která měla sloužit k výcviku amerických vojáků. Měli si vyzkoušet krutou realitu a zkusit přežít. Tento projekt má však jinačí cíle, než jen vycvičit vojáky. Je to geniální svět, se kterým by se dala ovládnout celá země…

Heydrich chce ovládnout celý PoloSvět a je kvůli tomu schopen udělat cokoliv. Je schopný podrazit kohokoliv. Vyhlásil válku dalšímu sektoru. Tentokrát je to sektor Sabatii ve kterém vládne císařovna Wu. Ta má podobný plán, ale je o kousek napřed a spoléhá na svojí tajnou zbraň. V PoloSvětě se nám objeví nová postava v podobě Billyho, bratra Elly Thomasové- nynější Lady IMmanual . Byl vyslán z reálného světa profesorem Bolem, aby překazil Lilithininy plány. Celá válka nabere neočekávaný spád.

Autor…
Rod Rees trávil život na cestách po Africe, Středním východu, Bangladéši. Na nějakou dobu se usadil v Kataru, Teheránu a Moskvě. Budoval farmaceutickou továrnu v Dháce, zřizoval satelitní komunikační síť v Moskvě, koncipoval a projektoval jazzový hotel ve Velké Británii. V současné době s manželkou a dvěma dětmi v Anglii a plně se věnuje psaní.

Můj názor..
Ze začátku jsem se do knihy nemohla dostat a prostě jsem se u ní vyloženě nudila. Po pár kapitolách jsem se však začetla a s nadšením knihu přímo hltala. Bylo to napínavé a nechybělo plno neočekávaných zvratů, u kterých jsem měla otevřenou pusu a po zavření knihy byla pořád ještě trochu mimo.

Obálka se mi celkem líbí. Pro červenou barvu mám slabost, takže se nedá neočekávat, že by se mi aspoň trochu obálka nelíbila. Je na ní spousty detailů, kterých si všímám třeba až teď. Kniha s přebalem je úžasná, ale jestli si nechcete zkazit dojem, přebal nesundávejte! Pod ním vás totiž čeká něco, z čeho nebudete týdny spát- Dobře, až tak drastické to není, ale bez přebalu je ta kniha vážně ošklivá.

Burleskovo vysoké mínění o Odettě ještě vzrostlo. Nikdy si neuvědomoval, že ta ženská může být tak zatraceně chytrá. 

Na začátku knihy je mapa a za mě je to velké plus knize. Když se mluví o jednotlivých místech či sektorech, nahlídnu do ní, abych se zorientovala. Mapy v knihách jsou užitečné a já je vždycky využívám. Zde tomu nebylo jinak.

PoloSvět je geniální kniha, u které nechybí originalita. Líbí se mi, že jsou tam obrázky, grafy, články a ještě mnoho dalšího. Párkrát jsem se i zasmála, ale na mě tam bylo až příliš sprostých slov. Jo, jasně, v dnešní době říká spoustu lidí za každým slovem „vole“, ale mě to nehorázně irituje a bohužel ta sprostá slova je malý mínus pro knihu.

Nad hodnocením knihy jsem dumala dlouho. Byly tam věci, které se mi líbily, ale zase u něčeho jsem zaváhala, jestli tomu rozumím dobře. S odřenýma ušima ode mne kniha dostává 4 hvězdičky. Plusy převážily mínusy a já se rozhodla dát vyšší hodnocení, než jsem vůbec chtěla dát.
Nejzajímavější jméno:  Trixie (to jméno se mi hrozně líbí!) 
Nejméně oblíbená postava:  Heydrich
Humor:  Párkrát jsem se zasmála. 
Akce:  Ano! 
Napětí:  To tu nechybělo :) 
Láska:  Ani ne :P 
Nuda: Párkrát jsem se nudila. 
Překvapení: Ano. 
Obálka:  Docela pěkná. 
Originalita:  Celý námět knihy je sám o sobě originální. 
Konec:  Strhující. 
Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček. 


Za poskytnutí RC děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz 
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Zdroje:
Obrázky (pouze ten druhý, ostatní jsem fotila já) 


2 komentáře:

  1. Pořád přemýšlím, zda se do týhle knihy pouštět:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda fantasy přecpané akcí a napětím, rozhodně si ji přečti :))

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.