úterý 2. dubna 2013

Babe in Boyland

Babe in Boyland
Jody Gehrman
Dial
Goodreads 3.74

When high school junior Natalie-or Dr. Aphrodite, as she calls herself when writing the relationship column for her school paper-is accused of knowing nothing about guys and giving girls bad relationship advice, she decides to investigate what guys really think and want. But the guys in her class won't give her straight or serious answers. The only solution? Disguising herself as a guy and spending a week at Underwood Academy, the private all-boy boarding school in town. There she learns a lot about guys and girls in ways she never expected-especially when she falls for her dreamy roommate, Emilio. How can she show him she likes him without blowing her cover?


Natalie Rowan píše články o lásce do školních novin a podepisuje se jako Dr.Aphrodite. Snaží se ze všech sil, aby odpověděla na vše, co chtějí dívky vědět o vztazích. Když se zeptá kluků ze třídy na tyto otázky...

1When you say you’re going to call and you don’t, what happened?
2. What are you do different when your friends are around? Which one is the real you?
3. What do you really look for in a girl? 

4. Is it true that guys think about sex every eight seconds, or is it just a myth?
5. What’s the surest way to tell the difference between a guy who’s being sincere and one who’s just looking to score?
6. What can make you lose interest in a girl overnight?
7. If you won’t talk about your feelings, how are we supposed to know what they are?

...nikdo ji nedá smysluplnou odpověď a buď se s ní snaží flirtovat, nebo ji ignorují.
                                                                                                                                      
Tohle jí donutí udělat něco, co by nikdy neudělala, ale toto je stav nouze. Rozhodne se, že se na týden převleče za kluka a půjde do školy pro kluky.  Zkrátí si vlasy, odmaluje se, obleče se jako kluk a začne říkat odkoukané hlášky. Její dvě nejlepší kamarádky Darcy a Chas jí pomáhají v přestrojení a zařízení všech drobností okolo.

Když přijede do školy, už to není holka Natalie, ale kluk jménem Nat Rodgers. Naproti jí přijde Tyler,který ji ukáže okolí školy a pučí ji uniformu, kterou si zapomněla koupit. Její spolubydlící se jmenuje Emilio a ze začátku není vůbec nadšený, že bude mít spolubydlícího. Postupem času se z nich stanou přátelé, ale Natalie k němu cítí něco víc.

Natalii jsem si hned oblíbila. Je sympatická, její názory a myšlenky mě vždy dokázaly rozesmát. Když byla v blízkosti kluků, občas řekla něco holčičího a snažila se to zachránit. Darcy a Chas jsou dvě důležité postavy pro tuhle knihu. Bez nich by si asi Natalie nevěděla rady.

"Is it true that guys think about sex every eight seconds?"
He puts a hand on my knee. "Around you, more like every second."

"This isn't working," I say, pushing his hand off my leg. 
"Natalie, you're cute. I like you. What more do we need? This whole interview thing is just getting in the way. Why overthink it?"

Emilio, její spolubydlící, se mi zdál na první pohled trochu sobecký. Po pár stránkách jsem si ho však zamilovala. Konverzace, které vedl s Nat, byly plné humoru. Tyler, jakožto kamarád Nat, byl hodný a nápomocný. V knize ještě vystupovala jedna zápornější postava jménem Summer. Byla to panovačná, rozmazlená a krev- pijící mrcha.

O téhle knize jsem slyšela už před nějakou dobou a to téma mi přišlo ohrané a od knihy jsem se držela stranou. Když jsem si chtěla vybrat nějakou knížku v aj a brouzdala po BD, obálka Babe in Boyland  mě uhranula k tomu si knihu pořídit. Číst jsem začala hned jak mi přišla a byla jsem překvapená, jak je angličtina lehká a čte se to hrozně dobře.

Obálka se mi hrozně líbí. Ty oči. Ty oči!Samozřejmě celý design obálky je pěkný, ale ty oči Vás hned zaujmou, a když se do nich koukáte déle, všímáte si různých odstínů zelené. A ty řasy jsou také dokonalé!  Fond nadpisu je povedený a slovo „Boyland“ se na obálce krásně vyjímá.

Tahle kniha mě vážně dostala. So cute, so funny, so…awesome! Od téhle knihy jsem čekala celkem dost věcí, ale nejenže je kniha splnila, ona je i předčila. Úžasná obálka, vtipný děj a Emilio! Knize dávám plný počet hvězdiček!

Rozhovor s autorkou naleznete zde. 

10 komentářů:

  1. To znie presne ako film, kde hrala Amanda Bynes - Super náhradník (2006). Prezliekala sa za svoje dvojča-brata. Úžasný film, ale v tom prípade kniha nie je originálna 8D Rozhodne sa však určite nájdu humorné hlášky, znie to skvele 8)
    A keď nie je ťažká angličtina, možno by som si to aj prečítala 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ji přečti! Angličtina vážně není těžká :) Film jsem viděla, ale zrovna dvakrát nejvíc se mi nelíbil :/ :D

      Vymazat
  2. Týjo, tu si asi přečtu! Radši si ji dám do oblíbených,abych nezapomněkla :D
    a má fakt vtipnou obálku :D

    OdpovědětVymazat
  3. Babe in Boyland .. ta obálka, ty oči .. zase :D Naprosto úžasná. Asi jako tvoje recenze! To díky tobě jsem tuhle knihu objevila a jsem moc ráda. Už teď vyčkávám, až zazvoní zvonek u dveří a předají balík s The Duff (jo, nakonec jsem dala na tebe a úryvek) a Babe in Boyland, jak já se těšííííím .. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že sis vybrala The Duff. Pak dej vědět, jak se ti to líbilo- já z toho byla nadšená! :)

      Vymazat
  4. Krásná obálka! :') Plánuju si pořídit moji 1. anglickou knihu, takže už mám asi vybráno.. :) Jinak moc pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Angličtina je v ní celkem lehká, takže jako 1.kniha v aj je dokonalá :) Děkuji! :D

      Vymazat
  5. Obdivuji to, že takhle čteš v Aj, já už rok čtu jednu 300 stránkovou v Aj, mou první a jsem v půlce :D Takže klobouk dolů :)

    OdpovědětVymazat
  6. Podarená recenzia. Na túto knihu sa už nejaký ten piatok chystám. Snaď sa do toho už pustím. :D :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.