úterý 1. května 2012

Letopisy Narnie - Princ Kaspian

Název: Princ Kaspian
Série : Letopisy Narnie 4.díl
Autor : C.S. Lewis 
Nakladatelství : Fragment
Rok vydání : 2005
Počet stran : 240
Česká anotace :  Narnie.....kde zvířata mluví....kde stromy chodí.....kde právě začíná bitva.
Princ Kaspian , oloupený o své právo na trůn, schromažďuje armádu, aby zbavil zemi falešného krále. Ale nakonec je to čestný souboj mezi dvěma muži, který má rozhodnout o osudu celé země.




Můj názor...
Konečně jsem dočetla i čtvrtý díl. A jsem uchvácená líbilo se mi to víc než film . což je překvapující, protože herci se mi ve filmu líbila a celou dobu, co jsem se na něj koukala jsem byla jak na trní, protože se mi to fakt dodně líbilo. Ale kniha předčila film a to jsem ráda. 

Princ Kaspian je právoplatným dědicem trůne, ale pár lidí jemu blízkých se saží, aby to tak nebylo. Chtějí ho nahradit jiným a jeho zabít. Jenže Kaspian to vytuší včas a stihne utéct. seznámí se s obyvateli Narnie, kteří se mu snaží pomoci v uplatnění nároku na trůn. Jenže se schyluje k nevyhnutelné válce, ve které může přijít o život spouty lidí. 

V knize na mě největší dojem udělal trpaslík Dýnil, kterému nikdo neřekl jinak než  MMP což znamená malý, mily přítel. Přezdívka se mi velice líbila a trpaslíka jsem si zamilovala. Sice v srdci pořád nosím fauna jménem Tumnus, ale i tohle malé stvoření jsem si zamilovala. 

Kdo nemá rád Lestopisy Narnie, tak nevím, jestli je v pořádku. Já jsem si knihy od C.S.Lewise strašně oblíbila a už teď vím, že Narnie bude vždycky jednou z mých nejoblíbenějších sérií. Nechat se unášet proudem fantasie a ponořit se do příběhu s hrdiny. Za mě 5 hvězdiček! 

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.