úterý 21. května 2013

RC recenze: Zrádný anděl

Největší obrázek výrobku Thriller – Zrádný andělNázev: Zrádný anděl
Edice: Thriller
Díl: 4
Autorka: Ulrike Bliefert
Překladatelka: Michaela Škultéty
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 184
Anotace: Leonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla? 
Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.





Děj...
Leonie s rodinou a její nejlepší kamarádkou jedou na dovolenou. Jejího malého brášku Nicky tam má hlídat jedna slečna jménem Sonja. Ze začátku se jeví jako obyčejná dívky se slabostí pro děti, ale potom se začne chovat divně. Nelíbí se jí, že je Leonie s Nickem nebo když ho kdokoliv od ní odtrhne.


Když ji přistihnou s Maike při tom, jak prolézá její mámě věci, zjistí, že ukradla pouze jeho fotku. Po tomhle už jim to přijde divné. Sonja to nemá v hlavě v pořádku, ale proč se starat o ní, když jsou na dovolené a mají si užívat. Leonie se tam seznámí s jedním milým chlapcem Benem. I když se tohle jeví jako skoro dokonalé prázdniny, nakonec se stane něco neočekávaného a všemi to otřese.


Ulrike Bliefert ...
Je narozená v roce 1951 a je televizním divákům známá mimo jiné jako Ulla z komediálního seriálu Das Amt (úřad). Píše také úspěšné scénáře. Je provdaná za svého hereckého kolegu, má dceru a žije v Berlíně. Zrádný anděl je její první kniha pro mládež.


Můj názor...
Edici thriller mám ráda, a proto jsem byla zvědavá i na tenhle díl. Ze začátku jsem nevěděla o co půjde, protože z anotace jsem toho moc nepobrala, obálka nic nenaznačila a začalo to divně. Prostě jsem byla trochu zmatená a zvědavá o čem kniha bude.


Sonja je jedna z nejdůležitějších postav v knize, ale mě od začátku přišla nesympatická. Někdy z ní šel strach a někoho takového bych opravdu nechtěla poznat. Chtěla něco a také si zatím šla, ale její motiv byl prazvláštní. Od půlky knihy mi opravdu začala pít krev, a i když nikomu nepřeji smrt, doufala jsem, že by ji mohlo přejet třeba nějaké auto. Brrr, opravdu z ní šel strach.


Celý příběh byl.. ujetý. Malinko mi to připomnělo Orphan, protože tam se také jednalo o podobnou věc jako v téhle knize. Sonja chtěla vystrnadit ostatní z rodiny a zůstat pouze s Nickym a nejspíš Leoniinym otcem. Nějaké podobné věci jako v Orphan jsem tu našla, ale ona rozhodně nebyla dospělá a nehrála si na malé dítě +nesvedla a nevyvraždila tolik rodin.


Zajímavá kniha s podivným dějem a ještě podivnějšími hrdiny. Kniha byla místy nudná, ale rozhodně se do téhle edice hodí, protože mi párkrát přeběhl mráz po zádech. Za mě 3 hvězdičky.

Za poskytnutí RC děkuji knihcentrum.cz
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Zdroje:
Info o autorce- z knihy 


5 komentářů:

  1. Takto jsem to podobně cítila u knihy ze stejné série (ale jiné autorky) Mrazivé léto. Dokonce hlavní postavy šly všechno vyzvídat od hlavního podezřelého :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrazivé léto jsem též četla :D Tyhle knihy jsou si hodně podobné :D

      Vymazat
  2. Z této edice jsem četla jen Výkřik do tmy a ten se mi hodně líbil... Zrádného anděla si možná taky někdy přečtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výkřik do tmy na mě čeká v poličce :D Jestli se ti hodně líbil, už teď se na něj těším! :D

      Vymazat
  3. In adult life, the subconscious uses these key reference points
    to make your ex boyfriend to want you back. Therefore, satellite aerial installation has surfaced as a promising career for
    teenagers and youth who're looking for part-time or contract based jobs in order to increase precision. The pieces we choose for our home furniture sets the tone of the room and indicate what activities are done in that specific area of the room.

    Feel free to surf to my blog ... fleshlight

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.