sobota 11. května 2013

Říše temnot - Černá magie


Černá magie (Říše temnot, #3)Název: Černá magie
Série: Říše temnot
Díl: 3#
Autorka: L.J.Smith
Překladatelka:  Milena Hordinová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 243
Anotace: Sestřenice Thea a Blaise ovládají magii, ale každá toto umění využívá jinak. Divoká Blaise svádí jen tak pro zábavu své spolužáky, aby je pomocí kouzel dováděla téměř k šílenství. Klidnější Thea se hned první den školy zamiluje do obyčejného chlapce a pokouší se ho získat pomocí bílé magie. Obě poruší zákony Říše temnot, a to se neodpouští. Zachrání se dívky pomocí zakázaných kouzel nebo je čarování zničí? Co je Thea ochotná obětovat své lásce k člověku?



Děj…
Jiná společnost = jiná pravidla. Říše temnot není výjimkou a to nejhlavnější pravidlo zní: Nikdo z Říše temnot nemůže prozradit svojí identitu- nebo co to vlastně ta Říše temnot je- člověku a co hůř, nesmí se do žádného smrtelníka zamilovat. Jak prosté pravidlo….jenže spřízněným duším se nedá pomoci.

Thea a Blaise přestupují na novou školu a bydlí u své babičky. Thea je „ta hodná“ a Blaise „ta zlá“. Jsou to sestřenice a jedny z nejdůležitějších postav v jejich krevní linii. Na nové škole se musí pokusit nic neprovést, protože tohle je jejich poslední šance; na každé předešlé škole Blaise pomocí magie někoho svedla a dohnala ho k šílenství.


První den školy vypadá nadějně. Až do té doby než Thea potká Erika a rázem se zamiluje. Člověk+čarodějka= zkáza. Mohli by je za to oba zabít, přesto se ho Thea pokusí získat, ale něco se zpacká a omylem vyvolá ducha, který zabijí nevinné lidi. Musí to dát do pořádku, vyřešit lásku k Erikovi a připravit se na blížící se sabat.


L.J.Smith…
L.J. Smith žije ve slunné Kalifornii. Doma má kočku Suzie a hromadu knih. Většina jejich nápadů na knihy přichází, když spí. Neví, jestli skutečná magie existuje nebo ne, ale přijde jí zábavné o ní psát.

Můj názor..
Další slaboučká knížečka o lásce a porušení zákona. Tentokrát se jedná o jednu čarodějku a obyčejného člověka. Zamilují se do sebe hned při prvním setkání, ale Thea ví, že se ho musí vzdát. Blaise se do hledáčku dostal ten samý chlapec a Thea nechce, aby se mu něco stalo. Musí si ho vybojovat.

Styl psaní mi vyhovuje, a i když se u knihy nudím, přečtu ji rychle. Líbí se mi, že se Lisa nezabývá nudnými detaily, které stejně nikoho nezajímají. Pasáže nepřeskakuji, protože hrdinové se nezabývají myšlením o kravinách.

Ta obálka♥ Mám slabost i pro předchozí dvě, ale ten motýl, fialovo-modrá barva a ten obličej! Dohromady je to úžasné a ta obálka okouzlí na první moment.

Kniha se četla velmi dobře, ale byl to takový průměr. Ty předchozí dva díly mě bavily prostě víc. Děj a celá zápletka byly napínavější. Knize dávám 3 hvězdičky!





Za poskytnutí RC děkuji nakladatelství Fragment.
Knihu můžete zakoupit zde. 


Zdroje:


0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.