pondělí 20. května 2013

Blackbird Sisters Mystery - Jak zabít milionáře

Výsledek obrázku pro jak zabít milionářeJak zabít milionáře
Blackbird Sisters Mystery #1
Nancy Martin
Fragment
Goodreads 3.82

Mladá ctižádostivá novinářka Nora Blackbirdová patří do filadelfské smetánky. Ve "vyšší" třídě však není všechno tak skvělé, jak se na první pohled může zdát. Nora splácí dluhy, které jí zanechali rodiče, a navíc objeví během jednoho večírku tělo zavražděného miliardáře, sběratele umění a starého rodinného přítele. Rozhodne se, že za každou cenu zjistí, kdo je vrah. Podaří se Noře odhalit pravdu? Co skrývá údajný mafián Michael, který se snaží Noru získat?







Nora Blackbirdová to teď nemá právě nejlehčí. Potřebuje splatit dluhy, a když prodala pár akrů rodinného pozemku, hned bylo zle. Její sestry to totiž nevzaly zrovna nejlíp. Pozemek odkoupil Michael Abruzzo a postavil si tam autobazar. To se sestrám protivilo ještě víc, protože chtěly, aby se příroda zachovala a neničila.

Nora si našla novou práci jako novinářka. V redakci se však vyskytuje jedna osoba, která jí nemá ráda, protože se bojí, že Nora bude lepší. Proto se k ní chová jako ke kusu hadru a nenechává ji na pokoji. Během večírku, na kterém se Nora ukázala, objevila mrtvolu. Byl to její známý Rory. On měl vždycky divnou úchylku na sbírání věcí a tentokrát se mu stala osudnou.

Zprvu to vypadalo jako obyčejná smrt, ale nakonec z toho vylezla vražda. Rory byl udušen polštářem, ale kdo by chtěl zabít starého Roryho? A co vlastně měl u sebe tak důležitého, že po tom někdo tak strašně toužil? Nora se do případu vrhá po hlavě a za každou cenu chce zjistit, kdo za vraždou stojí a co bylo její příčinou.


Nancy Martin pochází stejně jako hrdinky jejích detektivek románů z významné pensylvánské rodiny. K jejím předkům patří například autorka první americké vlajky Betsy Rossová nebo signátoři americké Deklarace nezávislosti. Během svého života napsala téměř padesát románů, režírovala několik Shakespearových her a vychovala dvě krásné dcery.


Ke knize jsem se dostala díky knižnímu projektu "Čtení na slepo." Ani nevím, jak se mi kniha objevila v to-reads na GD, ale byla tam a já si ji vylosovala. Nejdřív jsem nevěděla, co od knihy čekat, protože název "Jak zabít milionáře" toho moc neprozrazoval. Anotaci jsem nečetla a nechávala jsem se knihou překvapit.

Detektivní zápletka na mě moc velký dojem neudělala a celé rozuzlení knihy nebylo ani až tak překvapivé.


Kniha se četla dobře, protože tam nebyly žádné kostrbaté popisy nebo věty co nedávaly smysl. Autorčin styl psaní je zajímavý, ale svým způsobem i zvláštní. Pár pasáží jsem měla chuť přeskočit, protože jsem se nudila, ale nakonec se z knihy vyklubala pěkná oddechovka.


Tofle byla průměrná detektivka, která se dobře četla. Námět mohl být o něco víc rozvinut a určitě bych uvítala i nějaké momenty, při kterých by mě mrazilo na zátylku. Kniha se mi celkem líbila a jsem zvědavá na další díly z téhle série. Za mě 3 hvězdičky.


Za poskytnutí RC děkuji nakladatelství Fragment.
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Zdroje:
Info o autorce (z přebalu knihy) 

4 komentáře:

  1. Mám doma knihu Diamanty nosí smrt, ale zatím jsem ji ještě nečetla. Ale myslím si, že to bude taky detektivní oddechovka.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se taky teprve chydstám, ale zdá se vcelku dobrá

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.