pondělí 3. června 2013

RC recenze: Prokletí Titánů


Největší obrázek výrobku Percy Jackson – Prokletí TitánůNázev: Prokletí Titánů
Série: Percy Jackson
Díl: 3#
Autor: Rick Riordan
Překladatelka: Dana Chodilová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2010/2011
Počet stran: 336
AnotaceŽe mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? 
Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa.
Vezmeme tě s sebou, chceš?




Můj názor..
Tumblr_ml0k62a6zk1rqsahko1_500_largeZnovu se setkáváme s Percym, ale od prvního dílu nám trochu zestárl a zesílil. Jeho věrný kamarád Grover, Annabeth a Thalia se vydávají zachránit dva mladé polobohy, kteří zatím o jejich původu nic netuší. Tahle akce se trochu zvrtne, když se tam objeví nezvaný host...


Annabeth je pryč. Unesli ji a díky bohyni Artemis a její družině přežili, ale Annabeth zmizela a Percy je odhodlán ji za každou cenu najít. Jenže staré mocné síly se probouzí k životu a schyluje se k velké bitvě. Artemis se sama vydává na lov a chce do zimního slunovratu ulovit jednu příšeru a přinést ji na Olymp. Percy, Grover, Thalia, Bianca, Nico a všechny Lovkyně vydávají do tábora polokrevných.


Tam vyslyšeli proroctví a čekala je další výprava, ale tentokrát se Percy neměl účastnit. Orákulum prozradilo, že půjde pět lidí. Percy jít nemohl, protože ho lovkyně Zoe zamítla. Jedna lovkyně onemocnila, takže už byli 4, ale vydali se bez něj. Jak už je u Percyho známo, stejně si dělá co chce a na výpravu se protlačil. Začíná jedna velká výprava, která nám prozradí, jak to bude všechno pokračovat...

To bylo o fous, poznamenal Blackjack.
Přikývl jsem, i když by mě možná míň děsilo, kdyby mě pan D. odvlekl zpátky do tábora. Nechal mě ale jít a to znamenalo, že doopravdy věří, že máme slušnou šanci na totální neúspěch výpravy. 


Knihy od Ricka jsou úžasné a pořád mě mají čím překvapovat. Jak už jsem zmiňovala v předchozích recenzích, líbí se mi, že píše o faktech a takhle se dozvím o Řecké mytologii víc, protože mě to baví. Sérii si chci co nejdříve dočíst, protože jsem zvědavá, jak to všechno dopadne.


228219_345436005554160_841356151_n_largePercyho si nejde neoblíbit a on je mojí nejoblíbenější postavou v knize. Kniha je čtivá, a když se do ní ponoříte, nebudete se od ní moct odtrhnout. Napínavá výprava, při které půjde o život a rozhodně se nebudete nudit.


Zoe Večernice je lovkyně a zaslíbila se bohyni Artemis. Nejdřív jsem ji nenáviděla, protože byla nepříjemná, pořád si na něco stěžovala a přišla mi nafoukaná. Ale jak stránky ubíhaly, oblíbila jsem si jí. Přišla jsem jí na chuť a už to pro mě nebyla "ta otravná Zoe."


O Annabeth jsem se v první části knihy bála a doufala jsem, že ji zachrání, protože jsem si ji dost oblíbila. Když ji však zachránili, začala mi pít krev. Luke sem a Luke tam. Opravdu bych jí jednu natáhla.


Grover je satyr, ale to už jistě víte. V minulém díle chtěl najít boha Pana, ale bohužel byli všichni satyrové povoláni hledat polokrevné, takže se výpravy musel vzdát a mezitím mu stopa vychladla. Když se teď však probouzejí postavy ze starých mýtů, proč by nemohl zrovna on? Líbí se mi, že Grover má svůj sen a jde si za ním.



Rick Riordan..
Large
Narodil se roku 1964. Téměř patnáct let pracoval jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.


Slovo závěrem..
V knize nechybí napínavá zápletka, vtipné průpovídky a nečekané zvraty. Je tu o dost víc akce než v předchozím díle a také se mi tenhle díl líbil celkově víc. Jsem opravdu zvědavá, o co půjde v těch dalších a už teď se těším na další dobrodružství s Percym. Za mě 4,5 hvězdičky!!


Za poskytnutí RC děkuji nakladatelství Fragment.
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Zdroje..
O autorovi (z přebalu knihy)  

3 komentáře:

  1. Zatím jsem četla jenom první díl, ale na další se nehorázně těším. Mám v plánu si je přečíst v nejbližší době, jen co dočtu Harryho Pottera:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Harryho jsem ještě nečetla.. na něj se chystám zase já :D

      Vymazat
  2. moje nej postava je Večernice,narozdíl od ostatních su ji ale milovala od začátku,měla tam spoustu dobrých hlášek a tak,zároven je mi povahově dost podobná,taková ta skeptická,votravná,mimochodem,když su to četla poprvé,brečela jsem u "kamarádka se loučí",dnes jsem si tam ale dnes potřebovala něco najít a slzička taky ukápla,jo,je to prostě sylný,číst o tom,jak si tvá nej postava jde na smrt............furt jí miluju.....

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.