čtvrtek 6. června 2013

Samotářská tour (2)

Moc děkuji autorům a nakladatelství Fortuna libri za spolupráci. 

Třída krásek byla něco jiného. Než odešel z tržiště, vždycky si ji důkladně prohlídl. V jejich místnosti oslnivě zářily čisté bílé zdi. Byly to jediné čistě bílí zdi, které David v poslední době viděl. A uvnitř se nacházela ta největší ta největší nespravedlnost v McKinley. Všechny nejkrásnější a nejpřitažlivější holky ze školy, za které by člověk položil život, patřily do jednoho gangu a chodily jen s Borci. Nosily bílé šaty. Pohazovaly žlutými vlasy. 
Když se David s Willem přiblížili ke dveřím, David se zastavil. Uviděl na židli, postavené na černém pytli na odpadky, dívku od Odpadlíků. Poznal ji: Belinda Maxová. David tipoval, že před explozí vážila dobrých sto třicet kilo, ale rok života ve stínu mezi Odpadlíky ji změnil. Zhubla nejmíň čtyřicet kilo, ale nevypadala, že by ji to přidala na sebevědomí. David o ní vlastně nevěděl nic konkrétního kromě posměšků, které slýchával na chodbách. "Pozor, nebezpečný náklad!" Belinda na židli se klepala strachy. Měla nádherně lesklé, kudrnaté bílé vlasy. 
"Sakra, ta musí mít hlad," poznamenal Will.
Hilary vklouzla za Belindu a s elektrickým strojkem na stříhání vlasů v půvabné ruce. David v ní pořád nedokázal vidět hlavu Krásek, anebo možná nechtěl. Hilary zapnula strojek, který zabzučel, a jedním záběrem přejela dolů po temeni Belindiny hlavy. Objevil se bílí pruh lebky. Belinda plakala a chovávala si tvář. Hilary zabírala postupně celou hlavu a lesklé kadeře bílých vlasů se snášely na černý čtverec.
Všichni ve škole věděli, že Hilary je krutá, až ďábelsky zlá. Nejkrásnější holka z gangu plného krasavic neměla s nikým slitování a nemusela hnout prstem. David se nedokázal smířit s vědomím, že ho pořád ještě přitahuje, i když holí hlavu zoufalé tlusté chudince. 
Hilary vzhlédla a podívala se přímo na něj, jako by vycítila jeho pohled. Snažil se přečíst výraz, který se jí objevil na tváři, ale nepodařilo se mu to. Chtěl si s ní promluvit.
"Jdeme?" ozval se Will.
David otočil hlavu. Will čekal u východu asi šest metrů před ním. Ještě jednou se ohlédl na Hilary, ale tentokrát mu výhled někdo zastínil.
Ve dveřích stál Sam.
Světlé obočí mu vyjelo nahoru jako vagony při železničním neštěstí. David dokázal čelit hněvu v jeho očích jen krátký okamžik. Automaticky sklopil oči a pospíchal ven z tržiště. Připadal si jako otrok, který se na chvíli opovážil pohlédnout do tváře králi. 


Samotáři (Karanténa, #1)Odmaturuj nebo zemři!
Byl to jen další obyčejný den na McKinleyho střední škole. Dokud školou neotřásl mohutný výbuch. Samotář David Thorpe se pokusil pomoci svému učiteli angličtiny. Ten mu však zemřel přímo před očima. A to byl jen začátek.
McKinleyho střední škola se změnila v nejhorší noční můru. Všichni studenti jsou napadeni virem, který je pro dospělé smrtelný. Škola je v karanténě pod dohledem armády. Všichni učitelé jsou mrtví. Z nevinných skupinek studentů se vytvořily násilné gangy. Bez nich není naděje na přežití. David nemá svůj gang. Má jen mladšího bratra Willa a s ním stojí proti celé škole.

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.