neděle 24. března 2013

Motýlí křídla


Název: Motýlí křídla
Autorka: Veronika Bicker
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2012
Počet stran: 166
Anotace:  Elena se snaží zapomenout na nešťastnou smrt své sestry Laury. Jak přesně zemřela, to nikdo neví. Na stejném místě je o rok později nalezena další mrtvá dívka. Je to opravdu jen náhoda? Co způsobilo dopravní nehodu, při které zahynula Laura? Jaké tajemství v sobě nosí matka, která Elenu nechce spustit z očí? Náhlý zájem staršího pohledného Tristana, přicházející anonymní dopisy a potloukající se zakuklené postavy přimějí Elenu jednat. Bude hledat pravdu na vlastní pěst...



Můj názor:  


552064_622150754466406_201000015_n_large
Hlavní hrdince Eleně zemřela před rokem při nehodě sestra. Její matka se stala opatrnou a nikam jí nepouští. Chce, aby byla doma, nebo aby alespoň věděla kde je. Když je o rok později nalezeno na stejném místě další tělo, Elena si nemyslí, že je to náhoda. V té době se s ní začne bavit Tristan. Začaly jí chodit anonymní zprávy, že smrt její sestry nebyla nehoda.

Další kniha z Thriller série od Fragmentu. Knížka Mrazivé léto nebyla špatná, ale podle mě jsou Motýlí křídla o dost lepší. Je tam víc akce, napětí a párkrát jsem i zatajila dech.

Veronika Bicker je německá autorka, která se narodila 26.10.1978 v Karlsruhe.  Od roku 2001 vydala Veronika několik povídek. Její první román Motýlí křídla byl vydán v roce 2008.  Dnes má na kontě 3 knihy a rozhodně bude v psaní pokračovat i nadále.

Vražda, pohledný mládenec a jeho parta, která se náhle začala zajímat o sestru zesnulé Laury. Znělo to hrozně slibně a tak jsem se do knihy pustila. Musím říct, že předčila moje očekávání a já jsem byla velmi překvapená. Bylo to oddechové čtení, kde se sem tam objevil nějaký ten zvrat. Zápletka se mi sama o sobě tolik nelíbila a přešla mi kýčovitá.

Elena byla přesně ten typ holky, co chce všechno vyřešit. Náhlý zájem Tristana o ní jí nijak nepřekvapil a nepřišlo jí to podezřelé. Lhala kvůli tomu nejlepší kamarádce, kamarádovi i mámě. Nakonec za ty lži pykala, ale pořád si neuvědomovala tu jistou spojitost s vraždou její sestry. Až když jí začaly chodit anonymní zprávy, že někdo ví víc o smrti její sestry, se o to začala zajímat a postupně odhalila krutou pravdu.

Tumblr_mk4lkwpkj21rp1bglo1_500_largeElenině kamarádce Nině se nelíbilo, že je s Tristanem a snažila se jí to vymluvit. Ona se však nedala a myslela si jak je Tristan super. Když jí to začal vymlouvat i Timo, pořád je od sebe odháněla a myslela si svoje.  Její matka jí také varovala, ale ona si –překvapivě- myslela pořád svoje a nenechala si od nikoho domluvit.

Obálka se mi hrozně líbí. Nejdřív jsem si myslela, že to nebude mít žádnou spojitost s knihou, ale má. Zesnulá Laura měla ráda motýly a pořád je někam kreslila.  Líbí se mi, že motýl na obálce je modrý a ladí s fondem nadpisu. Tahle obálka se Fragmentu povedla.

Knihu jsem přečetla na jeden zátah a byla celkem dobrá. Tyhle krátké thriller příběhy mám ráda. Ode mne dostává kniha 3,5 hvězdičky. Jsem zvědavá, jestli se dočkáme další knihy od Veroniky Bicker tady u nás. Určitě bych si knihu ráda přečetla. 


420191_276944255769732_918860053_n_largeNejoblíbenější postava:  Timo ;) 
Nejméně oblíbená postava:  Tristan. 
Humor:  Někdy ano :) 
Akce:  Ano. 
Napětí:  Ano. 
Láska: Asi jo :D 
Nuda:  Chvilkami.  
Překvapení: Ano.. 
Obálka:  Nádherná! 
Originalita:  Možná.  
Konec:  Dobrý :) 
Hodnocení: 3.5 z 5 hvězdiček.





Za poskytnutí RC děkuji nakladatelství Fragment.
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Zdroje: 



2 komentáře:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.