úterý 14. srpna 2012

Michaela Burdová

Jméno : Michaela Burdová 
Datum narození : 8.září  1989
Něco o autorce :
 Michaela Burdová je česká spisovatelka,, která napsala fantasy trilogii Poselství jednorožců a tetralogii  Křišťály moci.Vystupuje občas také pod pseudonymem Nelien. Narodila se v Sestrouni  u Příbrami , absolvovala střední ekonomickou školu. Kromě psaní se také věnuje kreslení a malbě. Miluje rekreační potápění a zvířata, ráda čte a to především fantasy literaturu. První dílo Poselství jednorožcůzačala psát už v 15 letech.
Její tvorba se vyznačuje typickými prvky fantasy literatury: fiktivními světy, fantazijními bytostmi (draci, elfové atd.) a kouzly. Kvůli jejímu vegetariánskému  přesvědčení se v jejích knihách objevují také i vegetariánské podtexty.

Proč jsem si ji vybrala :
Od této spisovatelky jsem četla jenom sérii Křišťály moci a líbily se mi.  Když čtu fantasy knížku musím celému příběhu uvěřit a dostat se do něj. Když jsem četla první díl měla jsem z tím problém. V druhé knize to bylo už naštěstí lepší a do knihy jsem se vžila na tolik, že jsem knihu nemohla odložit z rukou. Celá série se mi moc líbila, ale u posledního dílu jsem brečela. Umřelo pár mých oblíbených postav a já to psychicky nevydržela. Celá tato série patří do mých nejoblíbenějších vůbec. 

2 komentáře:

  1. Křišťály moci mají skvělé ohlasy. Právě se chystám na druhý díl, tak se těším na pořádnou dávku emocí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moja sestra zbožnuje jej knihy. Keď prečítala posledný diel Poselstva jednorozcu, tak niekoľko dní plakala. :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.