čtvrtek 16. srpna 2012

Love do life

Název : Love so life
Autor : Kouichi Kaede
Rok vydání : 2008
Žánry : ComedyDramaRomance
Anotace : Shiharu  je studenka střední školy , která miluje děti, žije v sirotčinci, pracuje a hlídá děti v něm... Dokud ji jeden známí televizní kuchař nepožádá o pomoct s hlídáním dvouročních dvojčat. Shiharu  si často vybavuje vzpomínky z dětství když byla se svojí mámou a někdy ji to ve výchově pomáhá.....

Moje hodnocení obálky : 4/5

Moje hodnocení kresby : 5/5
Moje hodnocení : 5/5



Můj názor : 

Tak tohle byla spíš sladká manga. Mám ráda romantické mangy a tohle bylo něco pro mě.  Manga není na bázi vztahu, ale je to hlavně o lásce k dětem. Já mám malé děti ráda takže jsem byla s mangou spokojená. Nechybí tam napětí, láska, ale hlavně vtipné scénky. 
Tahle manga je hodně originální nebo spíš já jsem nikdy nečetla nic podobného tomuhle. 

Stručný děj :

Shiharu je 16ti letá dívka studující na střední škole. Žije v sirotčinci, protože její máma  umřela když byla ještě malá, ale i přes to si ji pamatuje.  Má ráda malé děti a ráda se o ně stará.
Když ji jednoho dne nabídne jeden muž aby s mu postarala o dva dvouroční chlapce ráda to přijme. Postupem času si k nim bude vytvářet  vztah a začne je brát jako rodinu.  Ale není to jedné , co musí dělat. Ve škole na ní začala útočit její spolužačka z důvodu, že na ní žárlí. Shizuru je hodně oblíbená dívka u chlapců, ale ona si to ani neuvědomuje....








Postavy..

Shizuru : Její láska k dětem je tak .... srdce rvoucí. Opravdu je to hrozně dojemné jak chrání děti a sama se vystavuje nebezpečí. Umí se vypořádat z každou překážkou, která jí vleze do cesty.



 Akane a Aoi :  Jsou to dvouroční dvojčátka , která jsou pořád aktivní.  Jejich maminka umřela když byli malý a stará se o ně jejich otec. Oba jsou roztomilý a mají rádi Shiharu. Berou ji jako jejich matku, kterou nemají.  Jejich nápady jsou trochu víc "crazy", ale jsou moc roztomilý. Autor je dobře vystihl a jejich charaktery se mu velmi povedli. 



Seiji : Otec dvou  dvojčat a populární hvězda pro mladistvé.Když je z dětmi  tak ho vždy dokážou utahat. Jeho žena a matka dětí zemřela při porodu a od té doby se o ně stará sám. Když vidí Shizura s dětmi bere ji jako člena rodiny. Možná k ní i něco cítí, ale nechce si to moc připustit. 


Obálka a kresba.....
Obálek je docela hodně, protože těch volume není zrovna nejméně. Všechny obálky, co jsem si našla se mi moc líbily. Na některých je Shizuru s dětmi na některé je Seiji. Všechny se mi opravdu moc líbí.
A teď k kresbě. Já si prostě nemůžu pomoct, ale Akan a Aoi jsou tak moc roztomilý, že jim nejde dát nic jiného než pět hvězdiček. 





Mangu si můžete online přečíst zde.

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.