sobota 25. srpna 2012

Drakie

Název : Drakie
Série : Dračí dívka 1 
Autorka : Sophie Jordanová
Nakladatelství : CooBoo
Počet stránek : 293
Rok vydání : 2012
Anotace : Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...



Moje hodnocení obálky : 5/5
Moje hodnocení : 5/5


Můj názor : 

Na knihu jsem se těšila už od té doby když jsem zjistila, že má u nás v ČR vyjít. Byla jsem zvědavá jestli nechají originální obálku, protože ta mě upoutala na první pohled.  Dračí dívka. To tu ještě nebylo nebo jsem alespoň takovou knihu nečetla. 

Když mi kniha přišla domu musela jsem se pořád dívat na obálku a držet knihu v ruce. Mám rozečteno pár knih a řekla jsem si, že začít s další by bylo namáhavé. Když jsem knihu otevřela a začala číst předpokládala jsem, že si přečtu jen dvě tří kapitoly a zase ji odložím. Chyba. Knihu jsem neodložila do té doby dokud jsem ji nepřečetla. Kniha byla opravdu hodně čtivá a nedalo se ji položit. Děj byl napínaví a čtení svižně ubíhalo. 


"Když jednou okusíš létání, budeš už navždy kráčet po zemi s pohledem upřeným k nebi, protože jsi tam byl a neustále se tam budeš toužit vrátit."
Leonardo Da Vinci

Stručný děj : 

Jacinda je Drakie. V jejím kmeni je výjimečná, protože dští oheň. O takové Drakii se jenom povídalo, protože už po generace se žádná taková neobjevila. O jejím životě už nerozhoduje ona ani její matka, ale kmen. Alfa samec se rozhodne, že ji provdá za svého syna Cassiana. Dříve bývali přáteli, ale když se proměnily na Drakie a zjistilo se, že je Jacinda výjimečná už to nikdy nebylo takové. 

Jacindu nebavilo být pořád pod dohledem a tak se vydala se svojí kamarádkou Azurkou k jezeru. Když se promění do své pravé Drakijské podoby a zjistí, že na ně narazily lovci. Obě jsou zmatené a neví, co dělat.  Jacinda řekne Azurce ať se schová pod vodou a ona je odláká. Při letu ji zasáhnou ohněm a ona je nucena se schovat do jeskyně. Jde za ní lovec. Je vystrašená. K jejímu překvapení ji lovec nechal jít. Řekl ji, že je krásná. Jacinda na něj nemohla přestat myslet. Will. Tak se jmenuje ten lovec.

Její matka ji a její sestru vezme pryč od kmene. S Jacindou nemají moc dobré plány a proto je odveze daleko do pouště kde začnou chodit do školy. Když bude Jacinda v klidu a nevyvolá svojí Drakii tak uvadne. Jí to však nepřijde správné. Tamra se neproměnila, protože její Drakie zchřadla a matka nechala svoji  Drakii také  zchřadnout a Jacindě to přijde neférové. Když jde první den do školy tak uvidí na chodbě Willa. Ano toho Willa lovce.  o se stane? Zjistí Will, že je Jaconda jiná než ostatní a že je pro něj jen kořist nebo vypukne nezkrotitelná láska mezi ním a Jacindou?? To už si přečtěte sami ♥ 

Postavy...

Jacinda:  Je trochu výbušné povahy, protože nikdy nevíte, co řekne nebo udělá. Sama dobře ví koho miluje, ale přijde ji správné aby se vrátila ke svému kmeni. Cassian ji pořád sleduje a říká, že ji miluje. Její srdce však patří lovci. 

Will:  Je netuší o tom kdo je vlastně Jacinda. Ví, že ji potkal ještě dřív než ve škole, ale nevzpomíná si na kde. Do svého života si nepouští žádné lidi krom své rodiny, ale s ní je to jiné. Cítí potřebu ji do svého života pustit chce aby byla součástí jeho života. Jenže každý máme svoje tajemství...


Tamra: Když ještě byli v kmeni moc trpěla. Nikdo se s ní nebavil, protože její Drakie zchřadla a to ještě nebylo to nejhorší. Byla zamilovaná do Cassiana a žárlila na Jacindu. On si jí však nevšímal a ona ví, že by u něj neměla šanci a proto je ráda, že je konečně mezi normálními lidmi. Tady má šanci zapadnout, zamilovat se a hlavně na ně zapomenout.



Cassian: V jeho hlavě se nevyznám. Jacindě říká, že ji miluje, že je jeho život a bla bla bla. Nevím jestli mluví pravdu, ale proto aby odvezl Jacindu spět ke kmeni tak proto udělá cokoliv. 

Xander: Je to bratranec Willa a je také lovec. On je však trochu odstrčený. Všichni upírají pozornost na Willa, protože je nejlepší lovec. Trošku mi tímhle připomněl Tamaru ta se také cítila odstrčená. 





Pocity a obálka : 
Z knihy jsem trochu víc vedle. Bylo to úžasné čtení plné napětí, romantiky a akce. U knihy jsem nemohla ani chvíli oddychnout, protože je nabytá akcí. Také se nejde u knihy nudit. Je to opravdu skvělé čtení od kterého se nebudete moct odtrhnout. 

Obálka je nádherná. Dívka na obálce má Drakijské oko a kolem oka zlaté šupiny. Vlasy jsou spíš do červena než do oranžova, ale tahle dívka přesně vystihuje Jacindu. Písmo je pěkné sladěné s obálkou a jě jsem prostě nadšená, že nechaly originální obálku a je v hardbacku bez přebalu.


12 komentářů:

  1. Tto si chcem č najskôr kúpiť 8)
    pekná recenzia

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, ta obálka mě také uhranula :) A i anotace vypadá moc lákavě - přeci jen je to zase ještě něco jiného. Tvá recenze mě navnadila do čtení ještě víc, než jsem byla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš to hezky napsané. Bože, jak moc ráda bych si tu knihu pořídila! Samé hezké recenze na ni a já si ji nemůžu koupit :(

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkná recenze!! :) Drakie je povedená knížka,už se těším na další díl!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná recente, akorát bych měla ještě takový dotaz. Na internetu jsem našla že tahle aoutorka napsala ještě knihu DRAKI. Osobně si myslím, že je to ta stejná bkniha, ale ve slovenštine. Ale na té stránce to uváděli jako 2 odlišné knihy, tak jsem se chtěla zeptat jestli o tom něco nevíš. DÍK :D Nikoletka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Heleď mělo by se jednat o jednu a tu samou knihu akorát ve slovenštině. :)

      Vymazat
  6. Doteraz som o tom iba počula, ale teraz si ma normálne uhranula. :D Fakt si to skvele napísala. :) Idem si ju nejak splašiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doufám, že si jí splašíš brzy :) Je to opravdu velmi dobrá kniha!

      Vymazat
  7. Jsou to úplně skvělé knihy a máš to moc hezky napsané

    OdpovědětVymazat
  8. Je to krásna recenzia a knihu som už čítala. Máš úplnú pravdu! Obálka je krásna. Keď som si ju kúpila nevedela som sa na ňu prestať dívať. :) A pri opise postáv si to tiež veľmi pekne vystihla. Teraz už len potrebujem niekde splašiť 2. Zatiaľ nemám financie, keďže na Vianoce som si nakúpila najmenej 7 kníh.. A ja som ju čítala v slovenčine. A tam sa mi obálka páčila možno ešte viac :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.