pondělí 4. února 2019

MINI RECENZE | leden 2019

Nemám tolik času recenzovat všechny knihy, které přečtu, a tak se vracím i se svými mini recenzemi. Ráda bych se s Vámi každý měsíc podělila o to, co jsem přečetla a řekla pár slov ke každému dílku. Rozhodla jsem se, že sem budu dávat i některé mangy, které čtu denně (na mangago.com nebo mangafox.me). 
Seznam všech přečtených a pořízených knih za leden 2019 naleznete ve článku Monthly summary. Tento měsíc jsem měla sice zkoužkové období, ale kupodivu jsem zvládla přečíst 12 knih. Neptejte se mě, jak je to možné, sama nevím. Většinou jich přečtu 5 a jsem ráda. Je tedy pravda, že se nejednalo o žádné bichle, u kterých bych strávila dva dny v kuse, ale spíš o kratší knížky na jedno odpoledne. 


Maybe Now (Maybe, #2) Stepbrother Dearest The Successful Student Study Plan: Take Control of College, Study Less, Earn Great Grades Eclectic Jackie: An Anthology of Short Stories and Random Works

Maybe Now: Varování pro příště - podívej se, zdali se nejedná o sérii a je daná kniha první dílem. Maybe Now je samozřejmě třetí kniha v sérii Maybe a já začala hezky od zadu. Colleen nezklamala, zamilovala jsem se do příběhu a do Magiie. Vřele doporučuji. 

Stepbrother Dearest: Re-reading. Skvělá oddechovka, u které jsem se pobavila a pobrečela si. 

Successful Student Study Plan: Nevěřte podobným knihám. Každá radí něco jiného. 

Electic Jackie an anthology: Dárek od kamarádky, jednalo se o skvěle napsané povídky. 

異世界で『黒の癒し手』って呼ばれています 1 ç•°ä¸–界で『黒の癒し手』って呼ばれています 2 ç•°ä¸–界で『黒の癒し手』って呼ばれています 3 Big Mushy Happy Lump (Sarah's Scribbles, #2)

In Another World, I am called: The Black Healer 1,2,3: Zajímavá manga, škoda že ještě není přeložená celá. Není to sice nic světoborného, ale dobře jsem se odreagovala a hlavně pobavila. 

Ubulená hromádka neštěsti: Další dárek! Sarah Andersen má skvělý smysl pro humor a její sbírky si velmi ráda pořizuji. 

Fejetony The Little Prince Dvůr mrazu a hvÄ›zd (Dvůr trnů a růží, #3.1)

Fejetony: Klasiky mi nevadí a od Nerudy jsem zatím nic nečetla, tak jsem to chtěla napravit. Má svělý styl psaní a já se v budoucnu - doufejme - vruhnu i na Povídky Malostranské. 

The Little Prince: Vytáhla jsem si jej loni u maturity a nedalo mi to, musela jsem si knihu znovu přečíst. 

Dvůj mrazu a hvězd: Popravdě? Čekala jsem mnohem víc, nakonec jsem z knihy trochu zklamaná.


Četli jste nějakou z knih? Jak se Vám líbila? 

7 komentářů:

  1. Povídky malostranské jsou super, určitě do nich jdi. Já se zas na oplátku mrknu po Fejetonech :D A Malý princ, to je srdcová záležitost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda bych si je v blízké době přečetla, tak snad si na ně najdu čas. :D A s MP naprosto souhlasím. ♥

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jsem velmi ráda, že se Ti tento formát recenzí líbí. S velkou pravděpodobností s tím budu i do budoucna pokračovat (i když i klasické recenze mají své kouzlo). :)

      Vymazat
  3. Povídky Malostranské jsem četla a vůbec mi nesedly :( Mně se nový Dvůr strašně moc líbil až jsem byla překvapená. Přeci jenom jsou na to spíše negativnější či neutrální názory :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne? Já jsem viděla jednu nebo dvě povídky zfilmované, pouštěla nám to učitelka na střední škole, tak bych si je ráda i přečetla.:) Dvůr nebyl špatný, dala jsem mu 3,5 hvězdičky, jen jsem čekala trochu víc.

      Vymazat
  4. Ubulená hromádka neštěstí je naprosto dokonalá! ♥
    Fandom Before Blood

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.