úterý 10. března 2015

Riley Jenson Guardin - Volání úplňku (#1)


Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni. 


Urban fantasy je jedním z mých oblíbených žánrů, ale k téhle knize jsem se nedostala záměrně. Po přečtení anotace jsem si myslela, že to bude další tuctová urban fantasy, která mi nenabídne nic originálního a jediné, co by se mi na ní mohlo líbit by byla romantická zápletka. Jo, možná to nebylo originální, ale celá série si mě podmanila a já se těším na další díly.

Riley je přesně ten tip hlavní hrdinky, které mám ráda. Je nedůvěřivá, má prořízlou pusu a do všeho jde po hlavě. Její bratr, ehm dvojče, je v nebezpečí a jediný, kdo to vnímá je Riley, jsou spolu totiž propojeni. Rozhodne se, že ho najde a zachrání, cestu jí však zkříží pohledný upír. 

Měsíční horečka. V tomto krátkodobém období si vlkodlaci užívají své choutky a nevylézají z postelí. Ku neprospěchu Riley se její tělo začíná chovat divně a bude si se záchranou muset pospíšit, jelikož její dva partneři netrpělivě čekají. 

Když sena scéně objevil onen sexy upír, byla jsem zvědavá, jakého vztahu se dočkám. Jako starý upír byl docela mrzutý, ze začátku. Riley mě chvilkami štvala, hlavně to její zaslepení. Někdy se chovala jak coura, ale svým způsobem vztah mezi křížencem a upírem byl dobrý.

Obálka není špatná, ale od Fantom printu jsou i lepší. Přijde mi, že obálka působí dost uměle a líbila by se mi spíš nějaká ve stylu Mercy Thomson, u které jsou obálky moc povedené. Celková grafika knihy je povedená, ničím mě od ostatních urbanek nepřekvapila a to jí neubírá a ani nepřidává na kvalitě.

Komu bych knihu doporučila? Rozhodně milovníkům žánru urban fantasy. Myslím si, že právě jim kniha nejvíc sedne. Pokud máte rádi upíry, vlkodlaky a zatím jste urbanku nečetli, je pravá chvíle to napravit! U Volání úplňku se nebudete nudit, humorná stránka zachovává důvtip žánru.

Po přečtení ve mně kniha zanechala kladné pocity a já se opravdu těším na další díly. Jsem zvědavá, jestli si autorka nechala ještě nějaké eso v rukávu a překvapí nás. Za mě dávám knize 3,5 hvězdičky!

2 komentáře:

  1. Skvělá recenze! :) Knížka vypadá dost dobře, láká mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, knihu si přečti, když budeš mít příležitost :) Myslím, že.se ti bude líbit.

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.