úterý 17. března 2015

RC recenze: Zakázaná hra - Lovec

Když vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla HRU a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled. 

Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím.

Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí…

Na další knihu z pera L.J.Smith jsem byla opravdu velmi zvědavá. Obálka vypadala zajímavě, anotace také nezněla špatně. Jednoznačně jsem se těšila na nový svět, který tentokrát nebudou ovládat upíři, čarodějnice či vlkodlaci, ale démoni z jiných dimenzí.

Hlavní hrdinkou je Jenny, která už delší dobu chodí s Tomem a na jeho narozeninovou oslavu chce koupit deskovou hru. Cestou do obchodu ji však pronásledují dva podivní mladicí a tak před nimi uteče do krámku, který se jmenuje Další hry. 

Prodavač je záhadný, ale také pohledný kluk s modrýma očima. Jenny si z toho obchodu odnesla hru v čisté bílé krabici, na které není ani jedno písmenko. Společně s kamarády se ještě ten večer pustí do hraní této nebezpečné hry, přitom vůbec netuší, o co jde. 

Každý nakreslil na papírek svou nejhorší noční můru, které měli společné čelit, jenže hra se vymkla kontrole, když všichni odřekli přísahu. Nejdnou se ocitnou se v domě, každý na jiném místě a hlavní roli tam hraje modrooký stínový muž Julian, který se zamiloval do Jenny a je ochoten udělat cokoliv, aby ji dostal. 

Od začátku až do konce jsem byla do knihy totálně zažraná a nechtěla ji odložit. Zase mi pomohla připomenout, proč mám tuhle autorku tak ráda. Svižně podaný příběh, jehož konec byl opravdu podivný a já se těším, co mi nabídnou další díly. 

Obálka je naprosto úžasná, líbí se mi, že fragment u L.J.Smith navrhuje opravdu dost podobné, ale přeci jen odlišné obálky. Jinak se mi po grafické stránce Zakázaná hra moc líbí.

Komu bych knihu doporučila? Samozřejmě fanouškům této autorky, ale i ostatním, kteří si rádi přečtou zajímavou knihu o démonech a teenagerech, kteří se jim snaží čelit. Jestli jste od autorky četli pouze Upíří deníky, které na vás neudělali dojem, neodsuzujte hned další autorčina díla, mně se také UD nelíbily. 

Ráda bych knize dala plný počet hvězdiček, ale prozatím si alespoň jednu nechám v záloze, protože doufám, že další díly budou ještě lepší. Takže ode mě si kniha Zakázaná hra - Lovec odnáší pěkné 4 hvězdičky! 

!Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji nakladatelství Fragment. Knihu si můžete zakoupit zde!

3 komentáře:

  1. Super recenzia! Ja som čítal od tejto autorky len Upírske denníky, ktoré sa mi nepáčili, ale podľa anotácie by sa mi mohla táto kniha páčiť, takže uvidím :)
    www.universeofwonderfulbooks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Obálka mě taky hodně zaujala! Anotace už tolik ne, ale když knihu chválíš, začínám uvažovat, že se po ní také poohlédnu :) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.