středa 21. listopadu 2012

Husité - ve znamení kalicha


Název: Husité - ve znamení kalicha
Autorka: Veronika Válková
Ilustrace: Petr Kopl
Nakladatelství: Fragment
Anotace:
Kouzelný atlas přenese Báru přímo na Vítkov, kde se právě schyluje k bitvě. Vydejte se společně s Bárou do husitského města Tábora a zažijte nečekaná setkání a dobrodružství.

Moje hodnocení obálky: 3/5
Moje hodnocení: 2,5/5




Můj názor:
Ráda sleduji filmy o Husitech a vesměs všechny o naší minulosti. Doufala jsem, že mě tato kniha bude bavit a někdy si ji ještě přečtu. Všechno se točí kolem Báry, který vlastní kouzelný atlas. S ním se může dostat do jaké minulosti bude chtít. Už tohle mě zaujala a ilustrace on Petra Kopla? Sem s tím.

K mému velkému nadšení jsem z knihy byla trošku zklamaná. Nečekala jsem žádné modré z nebe, ale tohle také ne. Cestování časem se mi zdá super. Já sama bych se na Husity ráda podívala.. i když raději ne. Spanilé jízdy bych třeba zažít nechtěla. Drancování vesnic mě moc neláká.

Kniha byla sice čtivé, ale ten obsah mě trošku zklamal. Myslím si, že je to kniha spíš pro mladší knihomoly než jsem já. Hlavní hrdince je dvanáct let. Její názory a myšlenky se vždy lišily s mými. Občas mě  její zvědavost nebo naopak chytrost překvapily.

Přestěhovat se z velkoměsta do dá se říct vesnice není zrovna lehké. Nikoho neznáte a svoje blízké máte ve městě ve kterém už nežijete. Pro mě by něco takového byla smrt. Ačkoli já bydlím v menším městě na vesnici bych nevydržela. Jedna postava, kterou jsem si oblíbila mě učarovala na první pohled. Dobře není to zrovna postava, ale kočka. A to černá. Bára mi nepřijde jako čarodějnice, ale já si prostě myslím, že černá kočka je typická k čarodějkám.

A už jsme se k tomu konečně dostali. Moje oblíbené ilustrace. Když mi kniha přišla všechny jsem si je do puntíku prohlédla. Celá kniha mě vlastně děsila, protože jsem si myslela, že mě nechytne a nebudu moct číst dál.. a co potom? Naštěstí jsem jí přečetla a podle mě je vhodná pro děti 10-13 let. Knize dávám 2,5 hvězdičky.

Obálka se mi velice líbí. Nejdříve jsem přemýšlela kde bude mít knížka svoje místo. Nic mě nenapadlo. Pak jsem si všimla, že kniha má podobný hřbet jako Narnie. A bylo to! K Narnii se to bude hodit. Obálce dávám  3 hvězdičky.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí RC.

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.