neděle 9. září 2012

The Duff

Název : The Duff
Autorka : Kody Keplinger
Anotace :
Sedmnáctiletá Bianca Piperová je cynická a loajální a nemyslí si, že je tou nejhezčí v okruhu jejích kamarádek. Také je příliš chytrá na to, aby propadla kouzlu školního sukničkáře  Wesleyho Rushe. Ve skutečnosti ho Bianca nenávidí. A když jí dá přezdívku DUFF, vychrstne mu colu do tváře.
Ale doma to  nemá  úplně ideální a Bianca zoufale potřebuje rozptýlení. Skončí to tak, že se začne líbat s Wesleym. A co je horší; líbí se jí to. A protože dychtí po úniku, vrhne se s Wesleym do blízkého vztahu nepřátelé s výhodami.
Aspoň dokud se vše ještě víc nezhorší. Ukáže se, že Wesley není až tak hrozný posluchač a jeho život je taky pěkně nanic. Najednou si Bianca s naprostým zděšením uvědomí, že se zamilovala do kluka, kterého nenávidí nejvíc na světě.


Moje hodnocení obálky : 3/5
Moje hodnocení : 5/5



Můj názor: 

Wow. Tahle kniha mě opravdu moc bavila a hodně jsem se u ní zasmála. Z knihy mám jednoznačné dobrý pocit! Už dlouho jsem nečetla tak dobrou knížku bez jakýchkoliv  náznaků paranormálna.Zápletka byla sice malinko ohraná, ale kniha se mi stejně líbila. Tenhle příběh se klidně může někomu stát (  mě určitě ne :) Takové štěstí nemám ) . 

Bianca je šprtka a všichni to oní ví. Není u kluků moc oblíbená a doma je to s rodiči složitější. Její nejlepší kamarádky jí tahají po večírcích aby je potom odvezla domu a ona se většinou baví jenom s barmanem.

Jednou k ni však přijde Wesley. Wesley Rush je sukničkář až za ušima. Má každou holku kterou chce a všechny holky se k němu lepí aby se s ním   mohly  ........ ehm vyspat. 


“Your sense of humor needs some work, then,” Wesley suggested. “Most girls find my jokes charming.”
“Those girls must have IQs low enough to trip over.”
He laughed.
Apparently, I was the funny one.


Bianca ho nemá ráda. Vždy ji přišel rozmazlený a rozkazovačný. Když ji ještě k tomu osloví Duff její život se změní.  Začne přemýšlet nad tím, že je na to asi něco pravdy. 

Knihu jsem četla v angličtině a trošku jsem se toho bála, ale zvládla jsem to lehce . Rozuměla jsem víc než polovině slovíček a četla plynule a text mi dával smysl. 

Postavy mi přišli hrozně sympatické. Sedmnáctiletá Bianca byla občas na ránu, ale jako hlavní hrdinku jsem si ji oblíbila. Bez Wesleye jsem trpěla. Jeho přítomnost pro mě byla samozřejmost a když se neobjevil celou kapitolu hrozně jsem se nudila. On té knize dodával šmrnc.

Když si Bianca uvědomila, že miluje někoho koho nenávidí byla z toho vykolejená. Jak může milovat někoho jako je on! Obelhávala sebe i své blízké a nechávala svou hlavu klidnou a myslela si, že k němu nic necítí. Když se, ale Wesley objevil tak byla nesvá a nervózní. 

Z téhle knihy jsem opravdu nadšená a všem kdo nečetl doporučuji!

• • • • • 

Spoiler!
Kdo nečetl a nechce si naspoilerovat děj tak nečtěte!

Když jsem začínala číst...
image
OMG! Lehká angličtina a dobrá knížka! Bože to si musím přečíst celé!

Je na párty!
Možná si začne užívat života a pařít!
Ne tak asi ne.... To už je víc pravděpodobnější, že začne pařit Obama..

O-N  J-E  N-A  S-C-É-N-Ě
image
Wesley je tady! Konečně, konečně ! 



Cože je Bianca?!
Jako Duff?? A jako srandu si neděláš? Nenávist?! Bože Wesley takhle se holky nebalej...


Oh děkuji ti bože!
image
Oni mají spolu dělat domácí úkol? SUPER!

Jsou u něj doma!
image
Bože na tuhle chvíli jsem čekala celý život! Konečně jsou u něj!

Vrhli se na to!
image
OMG! Ona se na něj vrhla první?! Bože! Chci víc!

Že by spolu začali chodit?!

Wesley!
Pokaždé když se objevil jsem se musela usmát! Byla jsem opravdu hodně ráda, když tam byl. Momenty bez něj byli nudné. 


KONEC!
Šťastný a veselý Happy end jak má být! ♥


Tahle spisovatelka má i jiné knížky?!
Šťastně si zatancuji a jdu je hledat!






5 komentářů:

  1. 8DDD Pekná recenzia 8D
    Navnadila ai ma, takže si túto knihu niekedy prečítam! 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je perfektní kniha. Já jsem ji četla jako jednu z prvních v angličtině, a moc dobře se to četlo. Další knížky od Kody jsou taky dobré, ale ne tak jako The DUFF, tak hlavně žádné příliš velké očekávání :) Na DUFF nic nemá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ne?? No já se chystám na Shut out a docela se na to těším :) Ale dobře nebudu od toho očekávat tolik :) Doufám, že mě to nezklame....

      Vymazat
  3. Když už se zrovna chystám na Shut out, ty napíšeš takovou recenzi na The Duff .. to není fér. Příště radši nebudu chtít vědět, co ještě autorka napsala, dokud si nepřečtu tu první. Protože .. co si mám teď panebože vybrat?!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Shut out ještě nečetla, ale v blízké době se na ní chystám :D The Duff se mi hodně líbilo :D Doporučuji tím začít!! :P

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.