středa 5. září 2012

Jednou nohou v hrobě

jednou-nohouNázev : Jednou nohou v hrobě
Série : Noční lovci 2
Autorka : Jeaniene Frost
Nakladatelství : Fantom print
Rok vydání : 2012
Počet stran : 239
Anotace :
Poloviční upírka Cat Crawfieldová je nyní zvláštní agentkou pracující pro vládu s cílem zbavit svět nebezpečných nemrtvých. Stále využívá vše, co ji Bones, její přitažlivý a nebezpečný bývalý přítel, naučil. Když se ale Cat stane cílem nájemného vraha, jediný, kdo jí dokáže pomoci, je upír, jehož opustila. Jeho blízkost v ní probouzí všechny dřívější pocity, od adrenalinu z boje bok po boku proti upírům, až po spalující vášeň. Avšak odměna vypsaná na její hlavu - hledaná: mrtvá či nemrtvá - znamená jediné. Její přežití závisí na spolupráci s Bonesem. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.
Moje hodnocení obálky : 3/5
Moje hodnocení : 4/5

Můj názor...
Zase dokonalá kniha. Opravdu se mi moc líbila a scénky s Bonesem jsem si opravdu moc užívala. Do knih žánru urban-fantasy nejsem žádnej blázen, ale mám je ráda. Od knihy jsem toho čekala hodně a všechno se mi splnilo. Já mám prostě problém přenést se přes ten sex. Knížky ve kterých je to popisované doslova jsem ještě nečetla a je to pro mě něco nového.

V knize se našlo pár pasáží, které jsem si zamilova. Tahle kniha má pár chybiček, ale ta největší je ta, že třetí díl vyjde až někdy roku 2013!! To nejde! Protest! To nevydržím! Těším se až budu mít přečtenou celou sérii, protože každý díl je něčím zvláštní.

Druhý díl se jmenuje Jednou nohou v hrobě. V každém názvu ( prozatím dvou knížek) je něco o hrobě. Nemá to sice nic společného s knihou samotnou, ale opravdu se mi názvy líbí. Jsou originální, protože ... Znáte nějakou knížku se jménem ve kterém je zmíněno něco o hrobě?! Já ne :)

Cat utekla od Bonese se svojí matkou. Teď pracuje pro stát a stále pokračuje v lovení upírů. Najednou se z čista jasna na jedné zdi objeví krvavý nápis "Náčičičí". Je jasné, že se někdo dozvěděl přezdívku. Tak jak ji Bones říkal. Nebo je to snad Bonesovo práce?

Catina nejlepší kamarádka se má vdávat a ona ji pomáhá se svatbou. Její manžel je opravdu moc milý a laskavý. Na jejich svatbě si Cat všimne, že je v davu upír a...... kdo by to tak mohl bát?? Bones. To je překvápko viďte. Neviděli se spolu celé dlouhé čtyři roky ( a já do šedesáté stránky kde se Bones objeví umírala.).


Bones zavřel oči, pak mě pevně uchopil v pase a zvedl mě, aby mi mohl zašeptat přímo do ucha.
"Opatrně, zlato. Možná se na tebe zlobím, ale to neznamená, že tě přesto nechci.Tudíž jestli to uděláš ještě jednou,  ošoustám tě tady a teď, a ať jde k čertu každý, kdo se bude dívat."

Oba mají, ale větší problém než to, že její matka zuří a nejraději by Bonese probodla stříbrem vždy když ho vidí. Někdo se jí snaží zabít. V restauraci po ní střelily, ale naštěstí ji Bones zachránil krk (nečekaně).

V knize mi vadilo ještě pár věcí. Většinou jsem věděla (nebo tušila), co se stane a proto to nebylo tak dobré jako první díl. Tam sem nevěděla co se kdy stane a opravdu se mi to líbilo. Tenhle díl také nebyl špatný, ale o něco horší než ten první.

"To je v pořádku, kotě," řekl Bones. "On nevystřelí."
Tate spustil zbraň ve chvíli kdy se mi ze ztráty krve zatočila hlava. Bonespřevzal mou pistoli a podal ji Juanovi.
"Ty si jí řekl kotě? A ona ti to dovolila? Já jsem skončil tři dny na lehátku, protože mi koule vytáhla k žebrům, když jsem ji tak řekl."


Pozor spoiler!
C
atin tým jsem si oblíbila a nejvíc asi Tateho. Přišel mi hrozně roztomilý a bylo mi ho líto, protože byl očividně do Cat zamilovaný. Její srdce však patří jenom Bonesovi.  Julian byl takový vtipálista a já si ho oblíbila. Don.... tak tomu sem to sežrala i s navijákem a Cat také. Mám ho ráda, protože aspoň jí pomohl, ale hezky jí zradil. No kdo by řekl, že se z něj vyklube její strejda. Takže to znamená, že je to bratr Catina otce.
Konec spoileru! 

Obálka se mi velmi líbí. Přijde mi sice trochu přeplácaná, ale i tak se mi líbí. Vystihuje Cat na motorce někde v pustině. Na mě je tam moc ten netopýr. Z knihy mám rozhodně víc kladných pocitů než těch záporných. Knize dávám 4 hvězdičky a doufám, že mě ten třetí díl překvapí a budu mu moct dát 4 hvězdičky. 


1 komentář:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.