sobota 18. srpna 2012

Rozhovor s Timmem


1) Bylo vaším snem stát se spisovatelem ?
Ano. Napsal jsem non-fiction knížky pro děti , ale potom jsem se začal zajímat o  psaní beletrie pro děti a mládež.

2) Máte nějaké místo kde rád píšete ??Toto je první rok, co mám svojí kancelář v úřadě. Je to skvělé, mít kam jít a psát.

3) Kdo je Váš oblíbený autor ??
Můj oblíbený autor je Stephen King. Četl jsem jeho knihy když jsem byl mladší, protože se mi líbilo se bát. Teď je to těžší dostat strach z jeho knih, ale jeho knihy jsou mistrovským dílem.

4) Čtete rád knihy ? Kolik jich přečtete za měsíc ??

Čtu hodně dětských knih a grafické romány. Je těžké říci kolik přečtu knih za měsíc, protože jsou některé kratší některé delší. Knihy čtu na mém iPadu, čtečce a telefonu takže někdy stihnu přečíst pár knih na cestách.


  5) Pamatujete si do kolika jazyků byla přeložena vaše kniha ? A jste s tím spokojen ?

Byl přeložena do 20 jazyků. Umím mluvit jenom anglicky takže nevím jestli jsou přeloženy dobře nebo špatně. Ale asi musí být dobré když dostávám e-maili z tolika zemí.

6) Plánujete napsat ještě jinou knižní sérii ?
Napsal jsem Monstrous Maud, sérii pro děti. V současné době píši sérii o Ancient Rome.


7) Co děláte ve svém volném čase ? 
Rád chodím na filmy a rockové koncerty. Také mám rád cestování.  Byl jsem sedmkrát v České republice, ale tři z těchto cest byli filmové reklamy v barrandovském ateliéru u Prahy.


Adventures of a Wimpy Werewolf8) A jako poslední otázka :) Jak jste se dostal ke psaní knížek o upírech ? Věříte, že existují ? 

Začal jsem psát o upírech, protože jsem četl Stmívání. Chtěl jsem udělat humornější verzi upírů, protože se mi upíři ve Stmívání zdáli moc vážní. 

Můj názor na Tima :
Tim mi přijde jako ten tip chlapa, co rád cestuje a zbožňuje dobrodružství.  To, že byl sedmkrát v Česku mě hodně překvapilo a opravdu jsem to nevěděla. Sem moc ráda, že jsem měla tu čest s ním spolupracovat, protože byl opravdu velmi milý a ochotný mi odpovědět na otázky. Doufám, že se vám všem rozhovor líbil a já budu doufat, že zase budu mít tu čest udělat s nějakým autorem rozhovor. Děkuji za přečtení :)
PS: Čím víc komentářů tím větší pravděpodobnost, že bude další rozhovor ještě v srpnu :)


11 komentářů:

  1. Takže, honem, honem pišme! :) :D Mě se rozhovor líbil. Nebyl nějak dlouhý a byla radost ho číst. Rozhodně jsem se dozvěděl nové informace o spisovateli a byl jsem dosti rád, že taky někdo navštěvuje Prahu :D (Ze zahraničních spisovatelů) Takže: Nemohu se dočkat na další rozhovor! :)

    OdpovědětVymazat
  2. + Osobně doufám, že se někdy zde objeví i rozhovor se mnou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou třeba jo :D Třeba budeš slavnej :D

      Vymazat
    2. No to asi ne :D Ale jakmile vyjde kniha, takže budu oficiálně spisovatel (jak kvalitní, to je mi jedno :D No, dobrá, není :D ) a poté se mnou můžeš páchat rozhovory jak bude libo :D

      Vymazat
    3. Jestli je dobrá bych nechala na tom kdo ji čte :D Ok už se na naše rozhovory těším :)

      Vymazat
    4. Taky pravda... Já taky, já taky... :) ;)

      Vymazat
    5. Znělo to trochu stařecky... :D O:)

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.