úterý 21. srpna 2012

Prokletí ohně

Název : Prokletí ohně
Autorka : Martina Wolfová
Nakladatelství : Metafora
Počet stran : 222
Rok vydání : 2012
Anotace : 

Když Cora uteče od svého násilnického manžela a vrátí se k otci do malebného anglického městečka, zdá se, že teď už se všechno obrátí k lepšímu. Co však mají znamenat znepokojivé vize, sugestivní výjevy z dávného středověku, které ji začínají pronásledovat? Přichází snad o rozum?
Střípky osudů lady Christabel, sira Roberta a krutého pana Bruce z Glammermooru jí našeptávají zneklidňující tajemství. A o šokující překvapení není nouze ani v Cořině vlastním životě.
Naštěstí se i v dnešní době najdou milující rytíři – třeba v podobě dávných lásek ze střední školy -, kteří se dokážou vypořádat nejen se soky, ale i s nepřízní osudu, a vysloužit si tak srdce své lásky.



Moje hodnocení obálky : 2,5/5
Moje hodnocení : 4/5

Můj názor : 
Baa2187e5f6fe3103ed90f7e54c53391-m800le_largeKniha mě upoutala anotací a obálkou. Česká Barbora Erskinová?! To sem si prostě musela přečíst. Od knihy jsem toho tolik nečekala a proto mě tolik překvapila. Byla velmi čtivá a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Děj byl velmi svižný a kniha utíkala při čtení  rychle.  Jediné, co mě u knihy mrzelo byl ten konec. Skončilo to sice dobře, ale někdy od půlky knihy jsem to věděla. Věděla jsem jak to skončí a byla jsem z toho zklamaná, že jsem to tak rychle uhádla. V knize by se našlo pár mých oblíbených pasáží a ve všech je Will. Toho chlapa prostě zbožňuji! Je tak milej, hodnej, laskavej ...... až moc nereálný. To je další mínus pro knihu. Když, ale sečtu všechny plusy a mínusy tak.... sečteno a podtrženo dávám knize zasloužené 4 hvězdičky .

Stručný děj...

Cora je týrána svým manželem Stuartem ( proč si pod tím jménem vybavím jenom myšáka Stuarta?!?!). Už jí nebavilo to jak se snažil aby Cora otěhotněla a měla chlapce. Ten by pak zdědil peníze, které on potřebuje. Coru už to však unavuje a chtěli by od něj pryč. On jí však zakázal styk s přáteli a tátovi může volat jenom,když je u toho Stuart. Když jednou odjede a Cora už je na pokraji svých sil... neví co má dělat, bojí se svého manžela a už ho nemiluje. Lituje toho, že se s ním tak rychle vzala a že ukončila studium. 
Rozhodne se uprchnout k otci. Poví mu vše, co jí Stuart provedl ( krom znásilnění). Otec ji u sebe nechá, ale Cora se bojí, že si pro ní přijde. 
Coře začíná mít zvláštní sny nebo spíš vidiny. Neví, co to je a snaží se tomu přijít na kloub. Její bývalá láska William se jí snaží pomoct. Začne přemýšlet jaké by to teď bylo kdyby skončila s Williamem a provdala se za něj. To, ale ještě netuší, že v jeho srdci je místo jen pro jednu osobu a to..... Coru♥


Postavy.....

Cora :  Do její role mi nešlo vžit. Nikdy sem nic podobného neprožila (Jak bych mohla když je mi 14) a tak nevím jak se cítí. Její city jsou zamotané a ani ona sama neví koho miluje. Láska ke Stuartovi ji už dávno opustila. Její vize jsou také pomatené. Ona neví, že je to prokletí, které má ona vyřešit...



Stuart : Hajzlík jeden. Znásilnil a mlátil Coru deno deně a ani jednou se jí neomluvil. A proč by také měl že ano?! Vždyť je to jeho žena a on si bere, co chce. Tahle postava byla opravdu hodně záporná a nikdo si jí nemůže oblíbit. Za tuhle postavu dávám knize opravdu velké plus, protože tohle je záporná postava jak vyšitá. 

William : ťuťuňuňu :) Takhle bych asi Willa popsala. Na měl byl až moc dokonalý. Hodně lidí se do příběhu vžije a uvěří takovéhle lásce jako z pohádky, ale já nejsem ten tip člověka. Oblíbila jsem si ho jako knižní postavu, ale neuvěřila jsem té lásce. Je to "osudová láska" a na tu já už nevěřím. Některým lidem by se postava určitě hodně zamlouvala, ale já to nejsem. Dávám mu plus, protože je to hlavní hrdina jak má být. I když trochu mužnosti by mu neuškodilo. 

Molly : Je to věrná kamarádka Cor. Když ještě dřív bydlela z otce povídali si úplně o všem a Cora se jí vždy se vším svěřila. Neměla před ní žádná tajemství a na nic si nehrála. Teď se jí už se vším nesvěřuje. Řekla jí o Stuartovi, ale jenom půlku věcí, co jí provedl. To nejhorší tutlá Cora v sobě.

George : Cora se otci moc neozývala, protože jí to Stuart zakazoval. On jí má však rád jako vlastní dceru, ale s její matkou to bylo složité. On ji miloval, ale bylo to mezi nimi těžké. Cora si to teď v dospělosti začínala uvědomovat, ale on jí to nechtěl říct. 

Moje pocity a obálka.....
Tumblr_m8vkv2rfpb1rdxo2jo1_400_large
 Z knihy mám smíšené pocity. Na jednu stranu se mi líbila na tu druhou zase ne.  V knize by se našo pár věcí, které jsem nenáviděla a doslova mi pili krev. Knize jsem chtěla dát pouhé tři hvězdičky, ale když jsem nad tím uvažovala zaslouží si čtyři.

Ta obálka... Brrrr. Přijde mi přeplácaná a ty dvě postavy se k sobě nehodí. Nápis je velmi pěkný a s ním si někdo musel pěkně pohrát. Ta žena není špatná a na obálku by se hodila, ale s tím rytířem je to jinak.Jeho oblečení a vzhled se mi nelíbí. Ta postavy mi kazí celý můj dojem na knihu.


Děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku!


0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.