středa 8. srpna 2012

Filmová podoba týdne ( 11 )

Jedná se o meme jehož autorem je Niklaus  Cílem tohoto meme je každý týden uveřejnit nějaký film/seriál, který je podle knihy.




Název filmu : Most do země Terabithie
Režisér : Gabor Csupo
Hrají : Josh Hutcherson , Anna Sophia  Robb , Zooey Deschanel ,Robert Patrick , Bailee Madison

Název knihy : Most do země Terabithie
Autor : Katherine Patersonová 

O čem je film :

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou.


Pod tvorbu nádherných paláců, mystických bytostí a zázračné přírody se podepsalo oscarové studio Weta Digital ve Wellingtonu, Nový Zéland, z jehož dílny vyšly kinohity jako Pán prstenů 1-3, King Kong a mnohé další. Film je celovečerním debutem talentovaného režiséra, který má na svém kontě nominaci na Oscara a cenu Emmy - Gabora Csupa. Film se stejně jako Pán prstenů 1-3 natáčí ve West Aucklandu, na Novém Zélandu v lesích Riverhead. 


Můj názor : 
Film jsem viděla ještě když jsem byla malá , ale ráda se k němu vracím zpět. Je to spíš taková pohádka se smutným koncem. Já u něj brečím vždycky když film vidím a to už stejně vím jak to skončí. Knihu jsem ještě nečetla , ale obálka se mi velmi líbí . Je taková tajemná a záhadná. 


1 komentář:

  1. Když jsem byla malá, dostala jsem knihu, kterou stále doma mám a ihned jsem se do toho příběhu zamilovala. Sice už nejsem malá, ale vždycky si knihu ráda přečtu. Film jsem viděla taky a s touhle filmovou adaptací jsem opravdu spokojená. Tady mi nevadí vynechané scény nebo tak, s tímhle jsem vážně ohromně spokojená.
    A prostě - malej Peeta!!! ^^ :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.