pátek 29. června 2012

Harry Potter a kámen mudrců

Název : Kámen mudrců
Série : Harry Potter
Díl: 1
Rok vydání : 2003
Nakladatelství : Albatros
Počet stran : 284
Česká anotace : 
Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem... První kniha sedmidílné série o Harrym Potterovi, která nastartovala triumfální světový úspěch autorce i hlavním hrdinům.

Moje hodnocení obálky : 3/5
Moje hodnocení : 4/5

Můj názor : 


Harryho jsem si vyhlídla v knihovně a protože ho už všichni četli a já zůstala pozadu tak jsem to musela napravit.  A tak jsem si ho půjčila, ale nemohla jsem se k němu dokopat. Když jsem se k tomu konečně dostala nemohla jsem se odtrhnout. Kniha je psaná moc hezky a je to rozhodně lepší než film. Rozhodně je víc popsaná osobnost každé postavy v knize  a každá příhoda a událost taky . 


Harry je jediný kdo přežil útok Voldemorta, který mu zabil rodiče a proto musí bydlet u své tety a strýce. Když naleznou Harryho před dveřmi tak jsou zmaten, co se děje, ale časem to pochopí a rozhodnou se Harrymu neříct pravdu. Chudák Harry musí trpět a nosit oblečení po svém bratrancovi Dudlim. Když je Harrymu 11 tak mu pošlou z Bradavic dopis, ale jeho strýc si nepřeje aby se stal čarodějem jako jeho rodiče. Ale jak to už bývá Harry se tam stejně dostane a cestou poznává své přátele Rona a Hermionu. Když se tito tři dostanou na stejnou kolej to se teprv začnou dít věci. Harry neunikne svému osudu a vydává se ve stopách které mu jeho osud připravil. Všichni tři prožívají neskutečné dobrodružství proti Voldemortovi.


Harryho jsem si opravdu hodně oblíbila hlavně tu jeho osobnost a to jak se chová k ostatním. Povahově je to jenom obyčejný kluk, jenže  ve skutečnosti mocný čaroděj. Hermionu jsem ze začátku neměla ráda, protože byla hrozně urážlivá a dělala, že všechno ví a umí - přesně jako ve filmu. Později jsem si, ale uvědomila, že je docela v pohodě. Rona jsem měla ráda vždycky. Je to trdlo, kterému jsem se za každou cenu smála . Potom je tu Hagrid kterého jsem si také oblíbila. Líbilo se mi jak mluvil a ty jeho hlášky a hlavně to, že se vždycky prokecnul s něčím s čím neměl. Brumbála jsem prostě brala, že tam je, ale žádný vztah k němu jsem neměla. Ronovo sourozence sem si zamilovala. Jejich nápady jsou opravdu legendární a jejich lumpárny taky.

Obálka se mi líbí. Harryho vystihuje docela dobře , ale já si ho představuji jako ve filmu. Knížka je opravdu dobrá a tomu kdo ještě nečetl říkám , že dělá největší chybu svého života.


1 komentář:

  1. Milujem Harry Potter knižky 8D aj filmy, ale knižky sú samozrejme lepšie, lebo je tam viac rozvinutý dej aj postavy 8)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.