sobota 16. června 2012

Dcera kostí a dýmů

Název : Dcera kostí a dýmů
Díl: 1
Autorka : Laini Taylorová
Nakladatelství : Knižní klub
Počet stran : 366
Rok vydání : 2012
Česká anotace : Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji její pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný  anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne.




Moje hodnocení obálky : 4/5
Moje hodnocení : 3,5 /5

Můj názor : 

Kniha mě zaujala už tím , že je psaná o Praze, ale je od americké autorky. Čekala jsem, že autorka Prahu navštívila nebo alespoň prostudovala, ale poprvdě řečeno tam podle mě nikdy nebyla. Temné uličky na každém rohu..to jako vážně? Na knihu jsem četla rozporuplné ohlasy a proto jsem byla ještě víc zvědavá na to, jak se autorce kniha povelda. Česká obálka se mi líbí a od příběhu jsem toho čekala celkem dost. 

Karou je holka jako každá jiná až na to, že má modré vlasy, které jí rostou normálně. Umí 29ti jazyky, její oči jsou tak tajemné až z toho běhá mráz po zádech a její rodinou jsou chiméry + její ex se jmenuje Kazimír (Ani nevíte, jak jsem se smála, když jsem si to přečetla... omg). A to není všechno - Karou má práci, kterou by nikdo určitě dělat nechtěl. Chodí po světě a zbírá zuby. Ani ona sama neví na co jsou dobré, ale bere to jako samozřejmost. Jednoho dne se vypraví na druhý konec světa a potká tam Akivu. Neboli spíš nepřítele, který ji chce ze začátku zabít - jak originální. 



Ze všech hrdinů a postav jsem si nejvíc oblíbila Akivu. Byl tak hrozně tajemný a já si ho představovala jako sexy anděla. No jo přiznávám, že se nechávám hodně unášet, ale mě to tak vyhovuje. Karou mi přišla povahově hodně podivná. Nevěděla jsem, co jí napadne za kravinu a jestli neopustí a nezlomí srdce Akivovi. Také jsem si oblíbila Karounina ex- Kazimíra. Bristonea jsem už tolik ráda neměla. Byl to starej mrzout, který mi nebyl ničím sympatický. Kišmiš byla postava hodně-málo-zmiňovaná-v-knize, ale stejně mi přišel roztomilej. 

Obálka je také velmi zajímavá. Když se na ní dívám o něco déle možná mi přijde hezčí než originál. Ta holka na obálce je prostě pěkná (až na to zelené oko) a celá obálka působí zvláštním dojmem. 

   

4 komentáře:

  1. Vypadá zajímavě. Akorát nechápu, jak je možné, že ji ten bojovník nepoznal. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku si chci koupit, tak to snad dopadne:D Snad si to nakonec nerozmyslím. :D Jinak krásná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to trochu jinak toho anděla nepozná za druhými dveřmi ale ve francii kam jde koupit ty zuby... ve druhém světě na ní zaitočí samotná chimerá... Jinak krásná recenze

    OdpovědětVymazat
  4. Česká obálka je nádherná, kvôli tomu som si chcela knihu prečítať. No čítala som ju vyše 3 mesiace a dostala som sa len do polovice. Bola strašne nudná. Absolútne ma proste nedokázala prinútiť, aby som sa zaujímala o hrdinov, veď ešte v polke knihy sa Karou s Akivom ani nerozprávala, nevedela som si predstaviť, že kedy sa mienia do seba zalúbiť 8D
    Možnože raz knihu dočítam, ale vrcholne sa mi do toho nechce. Nápad to má skvelý, aj ma to zaujalo, ale pri čítaní som sa proste nudila, div, že som nezaspala od toho, že sa tam dokopy nič zaujímavé za tú polku knihy neudialo. Nedokázala som pokračovať v čítaní. No Karou mi bola celkom sympatická 8)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.