neděle 5. dubna 2015

Agent Carter (1.série)


První sérii Agentky Carterové mám za sebou. Musím přiznat, že se Marvel ukázal v dobrém světle a já jsem ráda za vytvoření tohoto seriálu. Opravdu nelituji toho, že jsem za pouhý jeden den zkoukla všech osm dílů celé první série. 


Druhá světová válka zanechala následky na všech. Cartrová vzpomíná na Kapitána Ameriku jako kdyby to bylo včera, co ji požádal o tanec, jenže teď se musí vrátit nohama na zem. Stala se z ní tajná agentka, ale jako ženu jí nechtějí posílat do akce. Sama sobě si přiznává, že to není nic pro ní a když se jí naskytne příležitost stát se dvojitým agentem, nemůže takovou nabídku odmítnout. Nestává se z ní nepřítel, to nikoliv, spíš někdo, kdo chce očistit přítelovo jméno a zatočit se zločinci, co se snaží Americe ublížit. 

Howard Stark, dávný přítel Peggy Carterové, je na úprku před spravedlností. Jeho trezor byl vykraden a nebezpečné "hračky" se dostaly na černý trh. Nejhorší na tom je, že i on sám moc dobře ví, jak nebezpečné jsou, proto je uschoval. Peggy nechává svého komorného Jarvise, který ji má pomoc vyřešit a najít všechny zbraně, které mu byly odcizeny. 

Na seriál se může podívat zde

I když má první série pouhých osm dílů a o budoucnosti druhé řady se zatím neví, seriál hodnotím opravdu kladně. Spoustu akce, napětí a plno skrytých tajemství. Prostředí tehdejší Ameriky je pro seriál také velkým přínosem. Stará auta, kavárny a ubytovny mladých dam, to všechno doplňuje skvělou atmosféru. 

Jako správný fanoušek seriálu i já mám jednu dvojici, kterou bych strašně ráda v seriálu viděla. A to právě samotnou Peggy s agentem Thompsonem (Chad Michael Murray). Sice vím, že spolu neměly ty scény s očním kontaktem a ani tu správnou chemii mezi sebou... i tak jim nadále budu fandit. 

Seriál bych doporučila fanouškům Marvelu a akčních seriálů s ženskou hlavní postavou. Jak už jsem zmínila, první série má jen osm dílů, takže se do toho pusťte!

♥♥♥♥/♥♥♥♥♥

3 komentáře:

  1. Seriál plánuju, ale ještě jsem se k němu nedostala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výzerá to zaujimavo,pozriem sa na to :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se na seriál strašně moc těším. Peggy jsem už viděla v prvním filmu s Kapitánem Amerikou a hrozně moc jsem si jí oblíbila :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.