středa 20. března 2013

Mezi nebe a zemí - Setkání s duchem


Název:  Setkání s duchem
Série: Mezi nebem a zemé
Díl: 1#
Autorka: Stacey Kade
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 216
Anotace: Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?






Můj názor:


C45b7c6a7d_87586761_u_largeNa tuhle knihu jsem si zuby brousila už dlouho. V originále se kniha jmenuje The ghost and the goth a já jsem si jí už dlouho chtěla přečíst. Mrtvá roztleskávačka a samotář. Znělo to prostě úžasně, a to, že měla vyjít kniha u nás, přitvrdilo moji zvědavost.  Jsem ráda, že ponechali originální obálku a že změnili název. Ono počeštění „ The ghost and the goth“ by nedávalo moc velký smysl.

Alona Dareová žije dokonalý život a nic jí neschází. Má spoustu kamarádů, dokonalého kluka a má našlápnuto stát se znovu královnou plesu. Všechno se zdálo dokonalé… do té doby než umřela. Zjistila, že její život není tak dokonalý, jak se zprvu zdál. Její kamarádi jí pomlouvají, její nejlepší kamarádka si vyměňuje sliny s jejím přítelem a nikdo nad její smrtí moc netruchlí. Dokonce se povídá, že spáchala sebevraždu.  Jen ona ví, co se doopravdy stalo a chce se odtud dostat. Nikdo jí však nevidí a ani neslyší.


Už žádné zmrzlinové poháry? Žádná líbačka? A nic dalšího? Sakra, umřela jsem jako panna-to jsem v plánu neměla.

Will Killian tak dokonalý život nemá. Všichni si o něm myslí, že je to blázen. Jeho jediná kamarádka před ním má tajemství a rodina se mu také rozpadá. A jen tak mimochodem vidí duchy. Pořád za ním chodí a chtějí pomáhat, aby mohli odejít do věčných lovišť. Jediné, co mu pomáhá, je hudba. Většinou si dá sluchátka do uší, kapuci přes hlavu a vypne. Všechen jeho  „normální“ život se obrátí vzhůru nohama, když ho začne pronásledovat duch Alony Dareové.

Námět knihy je zajímavý a  rozhodně dobře použitý. Líbí se mi autorčin styl a také to, že je kniha psaná ze dvou pohledů.  Moje představa o blonďatých roztleskávačkách byla trošku jiná, protože se z Alony vyklubal malý génius. No, ne zrovna doslova, ale byla hodně chytrá.  Willa jsem si hned zamilovala. Konečně nějaký sympatický hrdina, který nikoho tajuplně nepřitahuje a nevyklube se z něj krvelačná bestie. Hallelujah.

V knize není moc akce ani napětí, ale stejně jsem se od příběhu nemohla odtrhnout.  Byl to zajímavý příběh plný emocí  a smrti. Asi bych nevydržela, kdyby kolem mě chodili mrtví a mluvili na mě. Já bych utíkala rovnou čarou vpřed a bylo by mi jedno kam. No jo, jsem posera. Will je na to už zvyklý, ale stejně by chtěl, aby se mu život vrátil do úplného normálu bez mrtvých lidí.

Kniha nebyla světová a ani nejlepší. Mě se však na tolik líbila, že jí dávám 5 hvězdiček bez mrknutí oka. Přečetla jsem jí na posezení a líbila se mi. Skvělý nápad, jednodušší styl psaní a hlavně Will :D
Doufám, že pokračování vyjde brzy.


1597973-10-1363214151962_large
Nejoblíbenější postava:  Alona. .
Nejméně oblíbená postava:  Hm.. žádná :D 
Humor:  Často ;)  
Akce:  Ani ne :/ . 
Napětí:  Noup.  
Láska:  Snad! :3
Nuda:  Ne :P
Překvapení:  Ani ne. 
Obálka:  Hodně dobrá :D  
Originalita:  Ano. 
Konec:  Zajímavý.. 
Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček.




Zdroje:

7 komentářů:

  1. Tuhle knížku bych si hrozně moc ráda přečetla!! až přečtu Inheritance a Percyho, napíšu si o ni :))

    OdpovědětVymazat
  2. Na tuhle knížku jsem hodně zvědavá a díky tvojí recenzi ještě víc! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Téda, hodně vysoké hodnocení.
    Jsem zvědavá, až si knížku přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  4. To znie super!!! Túto knihu moc chcem, tiež ma nenormálne zaujala anotácia. Úplne jednoduché, ako z amerického klišé 8D ale proste mňa to upútalo 8)
    Pekná recenzia 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klišé neklišé byla to dobrá knížka :) Rozhodně si ji přečti :)

      Vymazat
  5. Ja ju už tak chcem! Super recenzia :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.