neděle 10. března 2013

Anita Blake - Rozesmátá mrtvola

Rozesmátá mrtvola
Anita Blake
Lauren K. Hamilton
Epocha
Goodreds 4.10

Městem St. Louis se běžně pohybují upíři, lykantropové nebo ghúlové. A taky bytost, která zaslepeně zabíjí a vzápětí zmizí do noci, aniž by ji kdokoli viděl, natož mohl zastavit. Případ se ve spolupráci s policií snaží vyřešit Anita Blakeová, oživovatelka zombií a odbornice na nadpřirozené zločiny. Podaří se jí najít vraha včas, než si najde další oběti? Jak draho ji přijde, že si proti sobě poštvala seňoru Domingu, královnu vúdú? Proč se ochrnutý milionář snaží Anitu přinutit, aby pro něj oživila zombii jeho předka? Jak pevná je Anitina zásada nepoužívat při rituálech lidskou oběť? A co na to stvůra ve sklepě?

Anita Blake se tentokrát ocitne ve velkém průšvihu. Někdo jí chce zabít a po městě pobíhají krvelačné bestie, které nemají slitováni ani s malými dětmi. Když uvidíte brutálně zavražděnou rodinu i s malým dítětem a nepozvracíte se, musíte mít silný žaludek. Ten Anita má, ale někdy je do zvracení i jí. Harold Gaynor chce po Anitě, aby oživila mrtvolu. To by pro ni nebylo těžké, ale tahle mrtvola je hodně stará a to by si vyžádala lidskou oběť. Nelíbí se jí to, a proto odmítne. On je hodně dotěrný a nabízí jí kupy peněz. Když to však nejde po dobrém, po zlém to musí jít. Jo, on asi ještě neměl co dočinění  s Anitou Blake, známou jako popravčí upírů.

Má pravdu. Co si sakra kdo myslí, že tu chci dělat? Ukrást tělo? Kdybych chtěla, celou tuhle budovu vyprázdním a se všemi mrtvolami si zahraju „všichni jdeme sborem“. 
Str.218

Krvavé, humorné a smrtící. Tři slova, vystihující jednu knihu. Opravdu jsem se na druhý díl těšila a byla zvědavá, co mi kniha nabídne. Rozhodně to není pro slabé nátury, protože popisy roztrhaných těl byly tak podrobné, že mnou párkrát projela husina. Obálka vypadá naživo o něco lépe, ale pořád  není zrovna povedená. Hrozně mě štve, jak jsou postavy na obálce umělé a nevypadají reálně. Krom těch postav se mi obálka líbí.

Ve městě se toho seběhlo hrozně moc naráz a Anita nestíhá. Musí vyřešit vraždy, které spáchala nějaká krvelačná bestie a také si poradit a chlápky, které na ní posílá Harold Gaynor. Aby toho nebylo ještě málo, na scéně se objevil Jean-Claude. Stal se pánem města a Anita je jeho lidská služebnice, ale nepřipouští si to a ani se tak nechová. Spolupráce s policií ji také vyčerpává a ano opravdu neví, co udělat jako první. Musí získat informace o Haroldovi, protože neví, kam až je schopný zajít. Jeho ex-přítelkyně je vozíčkářka a prostitutka jménem Vanda by mohla něco vědět.

Jean-Claude! V první díle jsem si ho hodně oblíbila, ale mohl by na Anitu trošku přitvrdit, protože ona sama se jen tak nerozhoupe. Jejich vztah je vskutku zvláštní.... Nechápu jak mu může odolávat.  Četla jsem pár recenzí na tenhle díl a prý měl být lepší než první. To mě dopálilo k tomu, abych si ho přečetla. A ano, je lepší než první díl! Proto mu dávám zasloužený počet hvězdiček! Pro někoho je to možná až moc morbidní knížka, ale jestli Vám nevadí polo-snědené mrtvoly, tak si knihu určitě přečtěte.
Zdroje:

2 komentáře:

  1. Anitu Blake jsem si chtěla přečíst, ale odrazuje mě to množství dílů, které autorka připravuje. Tak nevím, jestli se k ní nakonec dostanu, kéž by se objevila v naší knihovně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do ní jdi! Mě ze začátku také děsil počet dílů, ale nějak to doženu :))

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.