sobota 10. listopadu 2012

Dlouhé zimní večery: Vánoční atmosféra v knihách

Tento projekt mám na svědomí já. 

Dnes mám pro vás další díl z mého projektu.
(Více o něm zde.)
Tentokrát na téma Vánoční atmosféra v knihách.




311158_422463554475465_2071318404_n_largeTohle téma si mám pojmout po svém a já to tedy tak udělám. Moc knih ve kterých byla zrovna vánoční atmosféra jsem nečetla, ale pár knih ve kterých se zima odehrála jsem četla. Jako první kniha je Návrat domů (moje recenze). Tahle kniha se mi opravdu líbila. Točí se o kolo zapomenuté paměti a lásky.  Je to napínavá kniha, která se odehrává ve velmi kruté zimně. Všechno je zapadané a vypíná se elektrika. Konec mě opravdu překvapil a knihu si snad ještě někdy přečtu.Potom je tu také Nadpozemská ( Moje recenze ), která se odehrává v zimním počasí. Jedna z nejlepších andělských knih, co jsem kdy četla.  Samozřejmě až po Zavrženém, protože Patch♥ je prostě Patch♥ 

 Na GD jsem našla opravdu spousty knížek, které mají už v názvu Vánoce. Přiznám se, že klasiku moc nemusím a skoro žádná kniha mě tam neokouzlila.  Když se řeknou vánoce představím si sníh. Sníh mě napadne jako první, protože ho mám opravdu ráda. A lyžování? Učila jsem se to minulý rok a jakš takš mi to šlo. Nejlépe hlavou z kopce :) Znáte nějakou pěknou knihu, která se odehrává v zimě a má v sobě takovou tu tradiční vánoční atmosféru? Mě ještě napadá kniha Mrazení. Ta se na vánoce odehrává, ale na mě je to až moc sladký.  A to už je, co říct, protože podle mě není romantiky nikdy dost!

Product-hugerect-52266-10871-1348622131-206ac34e06689e8cc0e780c3aab99899_largeVánoční úklid a srovnávání svých věcí. Tuhle vánoční činnost opravdu nemám ráda. Nerada vyhazuji nepotřebné věci, protože je mi jich líto. Ale k čemu mi zase jsou? K ničemu.  Chystám se také probrat svoje knížky. Některé dám do bazárku, protože už je číst nebudu a raději je vyměním za jiné nebo si jiné koupím. Chci Vám ještě  připomenou, že se ještě pořád můžete zapojit do Výměna dárků aneb Vánoce podle knihomolů.  A to je ode mě vše, takže krásný zbytek víkendu! 



3 komentáře:

  1. Nikdy mě to nenapadlo, ale až po přečtení tvého článku mi došlo, že si nedokážu vybavit ani jednu knížku, kde by se nějak výrazně objevovaly Vánoce. Nicméně Nadpozemská už se na mě usmívá z poličky, tak snad se konečně dočkám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja si tiež nedokážem vybaviť, kde sa nachádzala hoci aj vianočná scéna...oproti hlavnej zápletke to bolo vždy nepodstatné 8D

    OdpovědětVymazat
  3. Mě taky nenapadá žádná kniha o Vánocích, kterou bych četla. Ale určitě jsem na to téma něco četla, jen si to nedovedu vybavit.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.