sobota 24. listopadu 2012

Dlouhé zimní večery: Mayský kalendář aneb umřeme nebo budeme žít dál?

Tento projekt pořádám já.

Dnešní téma je Mayský kalendář aneb umřeme nebo budeme žít dál? (Více info zde.)







Konečně jsem se dopracovala k mému oblíbenému tématu. O Mayech vím spousty věcí, protože jsem se koukala na různé dokumenty, četla pár článků v novinách, koukala na filmy, ale k pořádné knize o nich jsem se ještě nedostala.  Vědci se neschodují na tom kdy máme umřít.  A co si o tom myslím já? Blbost. Copak neměl být konec světa už dávno?  Podle některých tvrzení ano, ale my pořád žijeme. Je možné, že se něco stane. Možná bude rudý kříž na obloze, zatmění slunce...  ale tomu, že se naše planeta zničí nevěřím.

Roku 2012 jsem se  vždy obávala než jsem si vyhledala zásadní důvody proč bych měla. Slyšela jsem konec světa a to mě sebralo. Postupem času jsem na to přestala věřit. Viděla jsem sice pár filmů, co mě vyděsily, protože všechny vypadaly opravdu tak důvěřivě! Dnes si z toho dělám už srandu, ale  o Maye se pořád zajímám. To jakým žily životem a jak to byla vyspělá rasa....

Kniha Mayské proroctví, která vyšla nedávno u Fragmentu mě docela zklamala. Čekala jsem, že se dozvím něco víc o Mayech a že bude hlavně o nich. Bohužel nebyla.  Četla jsem jeden speciální díl Epochy nebo Enigmi ( teď si nejsem jistá ) a ten byl zaměřen jenom na Maye. Dozvěděla jsem se, že si vědci nejsou jisti jestli to vůbec počítají dobře. Každý má jinou a odlišnou teorii.  Jenže teorie je jim v tomhle případě houby platná.

Co si myslíte vy, zemřeme nebo budeme žít dál?  Pište do komentářů, co si myslíte vy. Opravdu mě zajímají vaše názory. 







5 komentářů:

  1. Já doufám, že budeme žít. Dnes, když jsem se probudila a obloha byla krásně modrá jsem si řekla, že přece svět nemůže ještě skončit. :) Někde jsem slyšela, že má na tři dny přestat svítit slunce a tak podobně, ale já tomu sama nevěřím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají to být tři dny temna, kdy bude země přecházet přes galaktický střed. :)Já všemu, co se o tom povídá nevěřím, ale něčemu ano, protože nesmírné množství lidí ať už z dávné minulosti jako Nostradamus nebo ze současnosti jako Dalajláma, mluvili o tom samém. Sice ne doslova, ale mezi řádky mluví o tom samém. :)

      Vymazat
  2. Já už začínám byt pomalu alergická, když někde na internetu čtu nebo když někde slyším, že bude konec světa a že všichni umřeme. :D :D Chápu, že si z toho plno lidí dělá srandu, ale někdo, kdo o tom ví něco více a tomuto tématu se věnuje jako já, mě určitě pochopí. Konec světa bude, ale NE v tom smyslu, že bude konec populace. Lidstvo pouze přejde na jinou úroveň myšlení, začne používat více procent svého DNA a přesune se na jinou dimenzi. Já osobně se na tuhle domu nesmírně těším, protože pro ty, kteří budou připravení a této změně jsou otevření a přijmou jí, to bude lehčí. Věřím, že výsledek bude skvělý. :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja nemusím tieto konce sveta, sú to blbosti 8D prírodu nejde ovládať, keď vybuchne planéta tak vybuchne, čo s tým narobíme 8D nič

    OdpovědětVymazat
  4. Ja osobne tomu neverím, pretože každý hovorí niečo iné... niektorí že to budú tri dni temna, iní, že bude Zem zničená... neviem, je to všetko akési nejasné, ale ja by som rozhodne nechcela, aby svet skončil práve na moje narodeniny :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.