pondělí 19. listopadu 2012

Darren Shan - Upíří Hora


Název: Upíří hora
Série: Darren Shan
Díl: 4
Autor: Darren Shan
Nakladatelství: Albatros
Anotace:
Čtvrtý hororový příběh o poloupírovi je neméně napínavý jako ty předchozí (Darren Shan a madame Okta, Krvavé chodby a Upírův pomocník). Tentokrát se Darren po úmorné riskantní cestě severskou divočinou ocitne přímo v srdci upířího světa. V jeskynním labyrintu Upíří hory poznává zblízka život a řád celého klanu, který se po 12 letech schází k svému rokování.



Moje hodnocení obálky: 3/5
Moje hodnocení:  3,5/5


Můj názor:

Už mám za sebou čtvrtý díl Drrena Shana a myslela jsem si, že mě už nic nepřekvapí. Omyl. Zase se stalo pár věcí, které jsem nečekala. Jediné mínus pro knihu je Evra. Je to můj nejoblíbenější hrdina a v téhle knize byl jen chvilku na začátku a potom už ne. Bylo bez něj k nevydržení! Hadů se štítím, ale Evru mám ráda.

Darren povyrostl o pár let, ale na jeho vzhledu to není znát. Stárne pětkrát pomaleji než normální člověk a jemu to vadí. Zaseknul se u vzhledu dítěte. Rád by povyrostl, ale není to moc pravděpodobné. Já si Darrena představuji jako pohledného menšího kluka s trochu větší inteligencí.

Ledová koupel pod vodopádem? Ne, děkuji pěkně.  Na upíří hoře není zrovna lehké přebývat, když jste sotva kluk. Všechno je oproti světu na který byl Darren zvyklý jiné. Já bych nikdy na takové místo nechtěla jít. Je tam zima, protože je to na severu a také na každém rohu číhá nebezpečí.

Před tím než jsem začala tuhle sérii číst slyšela jsem různé názory, ale většinou se série líbila. Mám ráda krváky ( např. Pach krve ) a proto se mi tahle série tolik líbila. Vyděsilo mě, že je dvanáct dílů a my v knihovně máme pouze první čtyři a dvanáctý. Co já budu asi tak dělat? Snažit se někde sehnat všechny díly abych je měla u sebe v knihovničce.

Kdyby se mě někdo zeptal jaká písnička podle mě vystihuje tuhle knihu. Zamyslela bych se nad tím, ale stejně na nic nepřišla.  Je to originální knížka, kde je občas pořádné množství krve a mrtvých lidí. Líbí se mi jak si s tím autor umí pohrát a popíše to do podrobna. Není to jenom nezáživná knížka bez děje, protože ona ten děj má. Je propracovaný a dobře promyšlený. Každá stránka může vyvrátit něco, co jste si dříve mysleli...

Obálka je tentokrát do modra a nepřijde mi na ní děsivé nic. Tentokrát. Obálce dávám tři hvězdičky. Pro tuhle sérii začínám mít slabost, ale kde je sakra Evra?! Toho mám nejradši a doufám, že už se brzy zase objeví. Knize dávám 3,5 hvězdičky.



0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.