sobota 10. listopadu 2012

Škola noci - Předurčená


Název: Předurčená
Série: Škola noci
Díl: 9
Autorky: P.C. Castová - Kristin Castová
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2012
Anotace: 
Zoey s kamarády už zase chodí na tulskou Školu noci, ale nic není jako dřív, na všechno vrhají stín nedávné tragédie. Neferetiny intriky navíc dál rozsévají neklid mezi studenty i profesory, a zdá se, že dokonce ani ta nejpevnější přátelství před nimi neobstojí. Naštěstí se objevují také nečekaní noví spojenci. Zoey si uvědomuje, že jestli má konečně odhalit světu Neferetinu prohnilost a narýsovat jasnou čáru mezi Světlem a Temnotou, bude k tomu potřebovat i nepřátele svých nepřátel.

Moje hodnocení obálky: 3/5
Moje hodnocení: 4,5/5


Můj názor: 
Recenze obsahuje spoilery takže čtěte jen na vlastní nebezpečí!
Image_largeEhm... Miluju tuhle sérii! Myslím si, že devátý díl je už docela dost a to zdaleka není vše. Možná autorky všechno protahují, ale to se mi právě líbí. Také to není úplně originální a jedinečná série, ale záleží na tom, když je tak dobrá? Podle mě ne.

Kalona♥ Vždycky se mi svým způsobem líbil, ale byl zlí. Myslela jsem si, že umře nebo ho zabijí, ale on přežil a stal se z něj docela slušný okřídlený chlapík.  Také mu fandím a by to dal s jednou osůbkou dohromady. Nevydržím čekat do vydání dalšího dílu! Potřebuji hned 10. díl!Od nějakého sedmého dílu jsem si oblíbila jeden pár. Nebyl sice nijak normální, ale kdo říká, že já sem. Steve Rea a Refaim.  Krakouni jsou sice zlí a ošklivý, ale tenhle očaroval moje srdce.  Steve Rea je velekněžka červených a já si ji oblíbila už v prvním díle. Byla to taková ulítlá holka, která sdílela pokoj se Zoye a stala se její kamarádkou.

Displaypicture_largeZoye je pořád se Starkem a smrt Heatha jí zasáhla. Měla ho ráda a já také. V knize se objevil jako Aurox a pomalinku jim docházelo, že nejsou nepřátelé.  Opravdu jsem si oblíbila kapitoly z Auroxova pohledu. Neferet je pořád zlá a namyšlená.  Někdy jsem se až musela smát na její vymaštěností. To už fakt nebylo možné.

V první polovině knihy jsem si vzpomínala, co se vlastně odehrálo v  předchozích dílech. Ty nejvýznamnější věci jsem si pamatovala, ale třeba kde se tam vzala Afrodita? Musela jsem zapátrat v paměti a vzpomenout si. Naštěstí mi všechno došlo včas.

Tumblr_ma9vfwdxaj1rgzyf2o1_500_largeObálky jsou si všechny podobné. Každá má pouze jinou barvu ozdob a jiný obličej. Tato je  snad jedna z nejpovedenějších. Viděla jsem pár fan-made videí a každou postavu v knize si představuji úplně jinak. Když se zamyslím nad tím jak jsem si představovala  Refaima. A jsme u toho já si ho nepředstavovala jako krakouna, ale jako člověka.

Obálce dávám tři hvězdičky. U knihy jsem váhala. Mám jí dát plný počet.. nebo ne? Byla to  sakra  dobrá knížka, ale dávám jí pouze 4,5 hvězdiček. A už se nemůžu dočkat dalšího dílu! Nevíte někdy kdy má vyjít? (:



2 komentáře:

  1. Ty ji tak vychvaluješ a já jsem nebyla za měsíc schopna ji otevřít.. Nějak mě neláká..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me se tahle serie libila od zacatku a nejak od tog moc necekam a cteni si hlavne uzivam :)

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.