neděle 25. listopadu 2012

Ve stínu Cypřiše


Ve stínu cypřišeNázev: Ve stínu Cypřiše
Autor: Thomas Steinbeck
Nakladatelství: Olympia
Anotace: Na počátku 20. století žili Číňané v Kalifornii zahaleni ve stínu, vystaveni opovržení a předsudkům... V té době vyplují na světlo artefakty neuvěřitelné hodnoty - starodávná čínská pečeť a medaile popsaná třemi jazyky. Možná hrou osudu, možná na základě důmyslného plánu se artefakty vzápětí ztratí... Uplyne téměř celé další století, než mladý americký vědec odhalí důkazy o tomto velkém objevu a jeho záhadném zmizení. Shromáždí kolem sebe novou generaci objevitelů, kteří se pustí do namáhavého prohledávání hloubek oceánu a záhadných stínů minulosti. Vyzbrojeni moderní technikou a spoléhajíce se na známosti s mocnými rodinami doma i v zahraničí se tentokrát Američané i Číňané spojí na cestě za pozoruhodným tajemstvím. Poutavý román je směsicí historie a napínavého literárního mistrovství.

Moje hodnocení obálky: 3/5
Moje hodnocení: 3/5


Můj názor:

" Pravá moudrost je za vysokou cenu. Jen nevědomost je zadarmo."

Když jsem knihu začínala číst neměla jsem ponětí o čem je. Měla bych si nejspíš začíst číst anotace, protože obálka vypovídala o tom, že je o Číně. Kniha je psaná formou deníku a jen zřídka jsou tam rozhovory.

Hlavní hrdina mi byl velmi sympatický. Postupem času se v knize objevovali a zase mizeli nové postavy, některé tam však už zůstaly. Na začátku jsem si přečetla, že všechno v knize je z autorovi hlavy a nic nesouvisí z reálným světem. No páni autor musí mít opravdu bohatou fantasii, aby vymyslel takovouhle knihu.

Mám ráda knihy, které se zabývají minulostí, ale přeci jenom mam nejraději s tou naší českou historií. Nemám proti Číně nic. Jsou tam krásné památky a já bych se ráda třeba na takovou Terakotovu armádu někdy podívala. Jo jasně a taky bych se ráda podívala do vesmíru, ale tak kdo ví...
In the Shadow of the Cypress
" Pro duše, jež hledají moudrost, je úvodem k ní oddanost." 

Obálka je taková do béžova a strom je zelený.  Obálka se mi opravdu líbila a hned mi padla do oka. Není sice jedna z nejhezčích, co se kdy viděla, ale přeci jenom jsem viděla i horší. Obálce dávám krásné 3 hvězdičky.  Originální obálka je také velmi pěkná a musím říct, že mě přijde i o něco hezčí než ta naše česká. 


Viděli jste už někdy Číňance? A nemyslím to ze srandy, protože u nás v České republice jsou spíš Větnamci nebo Japonci. V téhle době je v pohodě když se všichni baví se všemi i když mají rozdílnou barvu pleti. Dříve to bylo vzácné a když se takový jedinec našel tak si na něj všichni ukazovali, že je divný. 

Objevil Ameriku opravdu Kolumbus? Nebo to je jenom nějaký fám. V téhle knize se pátrá po ztracených artefaktech a všechny starodávné tajemství vyplouvají na povrch. Opravdu jedinečný a poutavý román o dobrodružství. Kniha se mi líbila a proto ji dávám 3 hvězdičky.


Za poskytnutí RC děkuji internetovému knihkupectví  Knihcentrum.cz 
Knihu si můžete koupit zde.

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.