pondělí 27. dubna 2015

Dobře jíst, lépe se cítit

U nakladatelství Metafora vychází edice Jak na to a já jsem byla zvědavá, jak jsou knížky zpracované. Jelikož nepletu a ani neholduji jiným ručním pracím, vybrala jsem si právě knihu Dobře jíst, lépe se cítit. I když jsem většinu přečetla, jen pár tipů jsem si zapsala a zkouším se jich držet. Však to znáte, 100 lidí, 100 chutí.

Knížka je jedinečná rozhodně svým zpracováním. Po grafické stránce je to pastva pro oči a další smysly, jako je například chuť. Kamkoliv se v knize podíváte, všude je jídlo. Všechno je pečlivě seřazené a proto lehce zapamatovatelné.

Víte, že překonat touhu po sladkém trvá pouhých 21 dní? Přiznám se, že déle jak týden jsem to nikdy nevydržela, ale když už se mi tato rada zapsala do paměti, třeba bych to měla zkusit. Rozhodně za to nic nedám a možná sama sebe překvapím.

Výrobky, které na sobě mají napsáno, že jsou bez cukru nemusí být vždy zdravé. Vždyť to znáte. Všude samá éčka a aby si člověk pečlivě četl, co jí, jelikož na tom právě záleží. Knížka není ani tak příručka pro ty, co chtějí pouze zhubnout, ale spíš pro ty, co chtějí udělat dobře svému tělu a začít se stravovat správně.

Co jsem si z knihy odnesla? Rozhodně pár receptů a tipů, co bych měla jíst a také v jaké porci. Nepamatuji si všechno, co jsem přečetla, ale k téhle knize se ráda budu znovu a znovu vracet, abych čerpala nové informace a začala pomalu pmatovat, co je pro mé tělo dobré a co ne.

Pít by se měla zejména čistá voda - to pro mě není nic nového a vlastně ani nic neozkoušeného. V podstatě piji jen vodu, zelený nebo bílý čaj a někdy, jen zřídka, si dám kávu. Se slazenými nápoji jsem se už rozloučila a nechybí mi.

Jak můžete vidět, po grafické stránce je kniha opravdu velmi pěkná.

Tipy na snídaně :)) 

I v restauraci se můžeme najíst zdravě! 

Věděli jste, že... 

Knihu bych doporučila všem, co se chtějí dozvědět něco o zdravé stravě a začít něco dělat se svými stravovacími návyky. Já jsem si knihu na recenzi vyžádala zejména ze zvědavosti - chtěla jsem si přečíst něco trošku oddechového a hlavně něco, co se mi do života bude rozhodně hodit. 

!Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji nakladatelství Metafora. Knihu si můžete zakoupit zde

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.