čtvrtek 18. prosince 2014

Já knihomol (#3)

Řekněte mi, že tohle pro Vás není perfektní den a já tomu nebudu věřit, vážně. Kdo by nechtěl prosedět celý den nad knihou někde zavrtaný v dekách, zatímco by venku padal sníh (letos se ho asi nedočkáme O.o) a v ruce by jste svírali hrnek čaje, který by provoněl celý pokoj. 

V zimě se čte opravdu nejlépe a já jsem zastánce toho, že by se přes svátky nemělo učit. Jo, přečetli jste to správně. Neříkám celé svátky, ale kazit si svátky fyzikou a nějakým zákonem o zachování mechanické energie.... vážně? 

Pamatuji si, že mi mamka dříve četla pohádku o děvčátku se zápalkami. Jako malá jsem moc nechápala celý příběh, jediné, co jsem věděla bylo, že to skončilo dobře. O právě pointě či smyslu pohádky sem neměla ani zdání. 

Už nějakou chvíli zamýšlím, že si přečtu Vánoční koledu od Dickense. Zatím jsem se k tomu nedostala, bohužel. V knihovně jsem nějak v září vzala právě tuhle knížku do rukou a začala ji pročítat. Když jsem tam byla naposled, vůbec jsem si na to nevzpomněla, ale snad to napravím! 

K Vánocům neodlučitelně patří pohádky. I když dřepění u televize nepodporuji, tak o svátcích je všechno dovoleno. Ráda mám puštěné pohádky třeba jen jako kulisu. Tři oříšky pro Popelku je klasika a překvapivě se na tuhle pohádku těším. Za to Mrazíka nemůžu ani vidět. 

U knihy mám většinou i šálek nějakého horkého nápoje. U mě je to rozhodně čaj, nejlépe zelený. Ještě do nedávna jsem si ho sladila, ale zjistila jsem, že je lepší bez cukru. Mám ráda tu hořkost a specifickou chuť. A to my neslazené čaje nikdy nechutnaly. 

Jediným mým přáním pro letošní Vánoce je sníh. Opravdu bych byla velmi ráda, kdyby konečně nějaký napadal! :)

6 komentářů:

  1. V zimě se opravdu nejlépe čte, nejlépe s čajem, postelí a vyhřátou peřinou :3 Dokonalá kombinace, ale bohužel en vždy je na to čas nebo nálada.. Zima je taky celkem depresivní a lenivá, takže to čtení nebude zas až tak žhavé.. mě se totiž třeba čte lépe v létě :) Já už se těším na pohádky :3 Tři oříšky ráda nemám, ale i tak je jich tam spoustu úžasných :3 Skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě je nejhorší asi podzim, jsem pořád unavená a pořád bych spala. Zimu mám už o něco raději. V létě se sice dobře čte, ale bohužel na to já nemám tolik času :/
    Nedivím se ti, že Tři oříšky pro Popelku nemáš ráda, už je to docela ohraná pohádka :D
    Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  3. V zimě se čte skvěle, v tom máš naprostou pravdu. Na čaje jsme doma s mamkou expertky :D Máme snad všechny druhy a udělat si čaj je vždycky na půl hodiny - než si člověk vybere :D Tři oříšky pro Popelku mám taky moc ráda, ale co mě zaskočilo nejvíc? Letos se přes prázdniny budu taky učit fyziku. A mimo jiné i zákon o zachování mechanické energie :D Skvělá trefa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím čajem to mám podobné :D Také vždycky dlouho vybírám a nakonec stejně zvolím zelený :D
      Fakt? :D Tak to je pěkná náhoda!

      Vymazat
  4. Já mám kvůli čtení zimu hodně ráda. Mrazíka také nemohu ani vidět. Miluji sníh, ale jak si psala asi ho ani neuvidíme když dnes bylo 14 stupňů. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím. To počasí je hrozné :/ Vůbec to není zima!

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.