úterý 21. října 2014

RC recenze: Trable

Trable • 

Proč jsem si chtěla knížku přečíst?
Další z mnoha NA. Proč jsem měla zájem zrovna o tuhle? Anotace slibovala hlavně drsný příběh o tom, jaké to je vyrůstat s netvorem. Něco mi říkala, že by se mi mohla knížka líbit + ta obálka je naprosto úžasná.

Otec tyran, přítel tyran... 
Mia to neměla nikdy lehké. Otec Oliver ji mlátil, zakazoval ji všechno a snažil se, aby se Mia cítila nedoceněná. Říkal jí, že nic neznamená, že je naprostá nula. Když už to vypadalo nadějně, její přítel Forbes se ukázal ve špatném světla. Byl úplně stejný jako Oliver. Holdoval si v mlácení a tyranství. Její otec umřel, Forbes na to moc nereagoval - teď se před ním Mia snaží utéct.

Takže jsem v hotelu s dychtivým kotětem, které je v jednu chvíli nervózní, pak zase přátelské...a v žádném případě se s ním nemůžu vyspat. 
To bude zajímavé. 
str. 91

Když on je pro mě moc dobrý... 
V hotelu, kde se Mia nechá ubytovat potká jednoho velmi pohledného kluka. Jordan je synem majitele a momentálně je hotel v jeho péči. Mia ho poznává víc a víc, jenže moc dobře ví, že k němu nemůže chovat žádné city. Nemá na to právo, je na ní příliš dobrý. 

Láska na první pohled... 
Jordan věděl, že Mia znamená potíže hned jak ji uviděl. Pro něj dívky moc neznamenají, chce pouze jedno a potom je už nikdy neuvidí. Mia vypadá jako hodná a slušná dívka. Ale co ten monokl a jizvy? Jordan se o ní začíná zajímat víc a víc - to nedopadne dobře. Musí si od ní udržet odstup.

Palcem mi lehce přejel po hřbetu ruky. Byl to bezděčný pohyb, ale hodně pro mě znamenal. 
Muži se mě nikdy něžně nedotýkali. Ne takhle. 
A Jordan to udělal už po druhé během krátké chvíle. 
str. 207

Mia & Jordan...
Ani jeden z nich nemá pěknou minulost. Jordan tají pravdu o své matce, Mia nikomu nechce říct o otcově zálibách a svém příteli, který ji mlátil. Všichni víme, jak to dopadá, když se dvě podobné osoby potkají. Nejdřív si drží odstup, snaží se být pouze kamarádi, jenže v tom okamžiku se vždycky něco pokazí. 

Obálka... 
Tahle knížka má pouze jednu verzi obálky, která je opravdu pěkná a líbí se mi dokonce i postavy. Nebývá u mě zvykem, že bych si oblíbila hrdiny ztotožněné na obálce, u knížky Trable je tomu však jinak.

Trable Trouble

Samantha Towle... 
Samantha Towle začala psát svou první knihu v roce 2008, když odešla na mateřskou dovolenou. O pět měsíců později dokončila rukopis a od té doby psát nepřestala. Je autorkou několika knih, z nichž jedna byla vyhodnocena časopisem Wall Street Journal jako bestseller. Je autorkou i několika románů z oblasti paranormálních jevů, které jsou zasvěceny jejím oblíbeným hudebním skupinám a interpretům, jako např. The Killers, Kings of Leon, Adele, The Doors, Oasis, Fleetwood Mac a mnoha dalším. Samantha pochází z města Kingston upon Hull ve východním Yorkshiru, vystudovala Salfordskou univerzitu. Dodnes žije s manželem, synem a dcerou v hrabství Východní Yorkshire.

Můj názor...
Moje rozporuplné názory bijí napovrch a já nevím, co si o knížce myslet. Námět je opravdu povedený. zpracování také ujde, ale pořád to není nejlepší NA, co jsem kdy četla. Jordan byl opravdu sympaťák, chtěl rozbít hubu každýmu, kdo by Mie něco udělal. Když znovu zhodnotím knihu, dám ji vyšší hodnocení než na GD. Podle mě si to zaslouží.
!Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz (knihu si můžete zakoupit zde)!

Zdroje:


0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.